Home , Avrupa , Suriye’deki Alevi Katliamı Londra’da Protesto edildi
Suriye'deki Alevi Katliamı Londra'da Protesto edildi
Suriye'deki Alevi Katliamı Londra'da Protesto edildi

Suriye’deki Alevi Katliamı Londra’da Protesto edildi

İngiltere’nin başkenti Londra’da Britanya Alevi Federasyonu Suriye’de yaşanan Alevi Katliamı ile ilgili olarak bir basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirdi.

Suriye'deki Alevi Katliamı Londra'da Protesto edildi

Suriye’deki Alevi Katliamı Londra’da Protesto edildi

2 Mayıs günü Manor House istasyonu önünde yapılan basın açıklamasında „Türkiye başta olmak üzere; Diktatör ve Gerici rejimler, Suriye Halkları üzerinden hesap yaparak katliamlarına devam ediyorlar. AKP hükümetleri tarafından desteklenmiş olan cihatçı çeteler bugüne kadar Suriye topraklarında çocuk, kadın, yaşlı demeden yüz binlerce insanın hayatına kıydılar. Son 1 hafta içinde yeni Alevi katliamları gerçekleştirdiler.

28 Mart’ta Suriye’de İdlib köyünü ve 25 Nisan’da Cisr eş-Şuğur bölgesini ele geçiren El Kaide’nin Suriye kolu; Nusra Cephesi öncülüğündeki cihatçı çeteler, Cisr eş-Şuğur’un yaklaşık 3 kilometre güneybatısında yer alan ve çoğunluğunu Alevilerin oluşturduğu, İştebrak Köyü’nde katliam yaptı. Katliamda onlarca Alevi canımız islamcı çeteler tarafından öldürüldü.

Katliam çetelerin kendi sosyal medya sayfalarında propaganda amaçlı yayınlanmaktadır.“ denildi.
Açıklamanın sonunda ise „Suriye’de katledilen, Alevi çocuklar, kadınlar, yaşlılar başta olmak üzere; öldürülen, katliama uğrayan tüm halkların; Kürtlerin, Ermenilerin, Süryanilerin, Türkmenlerin, Ezidilerin, Arapların katillerinin en başında Türkiye Cumhuriyeti devlet yöneticileri gelmektedir.

Alevilere yapılan bu katliamlar ve saldırılar bütün insanlığa karşı yapılmıştır. Bunun için tüm vicdanlı ve demokrat insanları, bu katliamlara ve bu saldırılara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.“ denildi.
Açıklamanın ardından Haringey girişine kadar bir yürüyüş yapıldı. ATİK üyeleride bayraklarıyla yürüyüşte yerlerini aldılar.