Home , Haberler , Yasaklanan Metal Grevi Değil İşçi Sınıfının Yükselen Mücadelesine Karşı Kurulan Barikattır!

Yasaklanan Metal Grevi Değil İşçi Sınıfının Yükselen Mücadelesine Karşı Kurulan Barikattır!

ddsbbayraklarDDSB | 02-02-2015 | Metal grevi Güvenliği tehdit ettiği safsatasıyla yasaklandı. Ancak asıl yasaklanan metal işçilerin grevi değildir yasaklanan metal işçilerin yükselttiği mücadelenin ortaya çıkardığı enerjinin patlamasını engellemektir. Metal işçilerin greve çıkmaması için ortaya konulan ilk engel olan grev oylamasını metal işçileri ezdi geçti. Bu durum mes patronların korku salarken işçi sınıfı için umut ve mücadelenin seyrini yükseltti. Bu enerjinin işçi sınıfı içindeki etkisi ilk grev gününde yavaş, yavaş yayılmaya başladı.

Son yılların en kapsamlı grevlerinden biri başlamıştı. Üstelik metal gibi en önemli iş kolunda. Bir yandan mes diğer yandan işbirlikçi sarı sendikaların dayatmalarına karşı mücadele eden metal işçileri grev öncesi ortaya koydukları tavırla grev oylamalarındaki engelleri ezmedeki aldıkları tavırla metal patronlarında çözülmeler yaratmıştı. AKP iktidarı bir yandan mes içindeki çözülmeyi diğer yandan işbirlikçi sarı sendikal anlayışın daha fazla çözülmemesi için en son hamleyi yaptı. Güvenlik gerekçesi ile metal grevini yasakladı.

Çünkü metal grevi  ile ortaya çıkan sınıfın enerjisi mes patronların karşısında patlamaya başladı. Bu durum tüm alanlarda yankısını bulmaya başlamıştı. Bu nedenle yasaklanan metal grevi değil işçi sınıfın yükselen mücadelesini durdurma darbesidir. kurulan barikattır.

Şimdi bu barikatı yıkmak için daha güçlü ve kapsamlı ortak mücadele ile direnişlerle dayanışmaya ihtiyaç bulunmaktadır. Tüm enerjimizle metal işçilerin direniş alanlarında yer alalım. Bulunduğumuz her alanda metal grevin mücadelesini yükseltelim. Bütün DDSB liler bugünden başlayarak sürdürülen direş ve işgallerde yer almalıdır. Direniş yerlerinde olmalıdır. görev olarak bu süreci örgütlenmelidir metal işçilerin direniş yerlerinde işgallerinde yer almalıdır.

SÖZ BİTTİ SIRA EYLEMDE
BİRLİK MÜCADELE ZAFER

DEVRİMCI DEMOKRATIK SENDİKAL BİRLİK