Anasayfa , Avrupa , AVRUPA’da “OSMANLI OCAKLARI” TEDİRGİNLİĞİ

AVRUPA’da “OSMANLI OCAKLARI” TEDİRGİNLİĞİ

Avrupa|25.06.2017|Kurulduğu günden bugüne AKP’nin katliamcı politikalarının bir parçası olan ve buna uygun örgütlenen Osmanlı Ocakları Avrupa’da çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle Almanya’da sürdürdüğü çalışmalarıyla, devrimci demokrat ve Kürt kurum ve devrimciler hakkında konsolosluklar üzerinden MİT’e bilgi ve istihbarat toplayan Osmanlı Ocakları kosa bir süre önce Hollanda’da bir şube açtı.

Almanya’da kısa bir süre önce 50 ayrı adrese yapılan operasyonda, çok sayıda silah, uyuşturucu ve çeşitli kürt ve devrimci kişi ve kurumlar hakkında istihbari bilgi ve belge ele geçirilmişti. Almanya da ismi açıklanmayan bir polis yetkilisi verdiği bilgilerde, Osmanlı Ocakları ve Osmania adlarıyla faaliyet yürütenlerin, Türk istihbarat teşkilatı MİT ile bağlantıları olduğunu ileri sürerek, ellerinde var olduğu düşünülen savaş silahlarını Almanya’da muhalif Kürtlere karşı kullanma tehlikesi olduğunu söyledi.

Federal Sol Parti Milletvekili ve Partinin Meclis Grubu İçişleri  Politikası Sözcüsü Ulla Jelpke verdiği özel demecinde, “Osmanlı Ocakları Erdoğan’ın Nazi Paramiliter Askeri Örgütü (SA) tarzındaki bir türü gibi görünüyor. AKP baskınlarda vs. bu tür kirli organizasyonu kullanıyor. Almanya’da da Osmanlı Ocakları örgütünün kurulduğuna dair işaretler var. Bu endişe verici. Örneğin Almanya’da Facebook sayfası açtılar. Özellikle geçtiğimiz aylarda sol ve Kürtlere yönelik saldırılarda da adları geçti. Bu konuda Almanya tetikte olmalı. Bu durum insanların barış içinde yasama ortamını tehdit etmektedir. Federal hükümet ise bu konuda hiçbir bilgi sahibi olmadığını söylüyor. Şaşırıyorum doğrusu. Öte yandan ülkücü faaliyetler Almanya’da Alman güvenlik makamlarında bir tehdit olarak algılanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Hollanda Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörlüğü (NCTV) ise yaptığı açıklamada, “hükümet yanlısı paramiliter örgüt” diye tanımladığı “Osmanlı Ocakları”nın ülkede şube açmasını, “endişe verici bir gelişme” olarak değerlendirdi.

Hollanda Ulusal Güvenlik ve Terörle Mücadele Koordinatörlüğü’nden (NCTV) ülkede şube açan AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen ve hakkında SADAT’la birlikte “AKP’nin silahlanmış milis güçleri” olduğu yönünde iddialar bulunan Osmanlı Ocakları ile ilgili açıklama geldi.
BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre NCTV’nin açıkladığı raporda isim verilmeden “Aşırı milliyetçi paramiliter güçlere sahip bir Türk kurumun Hollanda’da şube açtığı” belirtilerek, bunun endişe verici bir gelişme olduğu vurgulandı.

Koordinatörlük, bu kurumun Hollanda’da, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhaliflerine karşı yasadışı eylemlerde kullanılabileceği” uyarısını yaptı. Hollanda medyası ise ismi verilmeyen bu organizasyonun AKP’ye yakınlığı ile bilinen Osmanlı Ocakları olduğunu duyurdu. NCTV raporunda, organizasyonun, Hollanda’da henüz bir şiddet olayına karıştığına dair herhangi bir bulgu bulunmadığı da kaydedildi.

Şube açması için yasal izin verip sonrasında da endişesini açıklayan Hollanda Yönetimi, olası gelişebilecek saldırılara karşı iki yüzlü duruşunu bu çelişkili açıklamarla net olarak ortaya koymuş oldu.