Home , Haberler , Uzun saç ve lenslerden dolayı öldürülen genç için eylem

Uzun saç ve lenslerden dolayı öldürülen genç için eylem

İSTANBUL | 15 – 08 – 2011 | Küçükçekmece’de uzun saçlı ve gözünde lens olduğu gerekçesiyle tartıştığı kişilerce öldürüldüğü iddia edilen üniversite öğrencisi Aykut Alıcı’nın ailesi ve arkadaşları, ölüm yıldönümünde, öldürüldüğü sokakta eylem yaptı. Cinayeti işleyenlerden sadece bir kişinin tutuklandığını söyleyen Anne Songül Alıcı, adalet yerini bulana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi 2’nci sınıf Öğrencisi Aykut Alıcı, geçtiğimiz yıl 14 Ağustos gecesi Mehmet Akif Mahallesi Aşık Veysel Caddesi Ayyıldız Sokak’ta evinin önünde tartıştığı kişilerce uğradığı bıçaklı saldırıda öldürüldü. Acılı aile, oğullarının uzun saçlı ve gözünde lens olduğu için öldürüldüğünü iddia ederek, kavgaya karışların tamamının tespit edilmesi için hukuk mücadelesi başlattı. Ancak, gözaltına alınan 2 kişiden C.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğer kişi serbest bırakıldı.

POSTERİ ASILDI

Ailesi ve arkadaşları, Aykut Alıcı’nın ölüm yıldönümü olan dün akşam, Ayyıldız Sokak’ta toplanarak evin duvarına Alıcı’nın 2 büyük boy posterini astı. Ardından binadan sokağa siyah balonlar atıldı. Burada konuşma yapan anne Songül Alıcı, acılarının dinmediğini belirterek, “Oğlum yok yere öldürüldü. Bıçaklayanlardan iki kişiyi gördüm. Mahkemede, oğluma saldıranlardan 2’sini teşhis etmeme rağmen bir tanesi tutuklandı. Benim oğlum bıçak değil kalem tutuyordu. Bir hiç yüzünden caniler oğlumu öldürdü. Buradan devlet büyüklerine sesleniyorum. Oğlumu öldüren birden çok kişiydi. Ben bunları teşhis ettim. Eğer suçlular cezalandırılmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğim” dedi.

ALDIĞI DONDURMAYI SAKLIYORUM

Aykut’un kavgadan birkaç dakika önce aldığı dondurmayı bir yıldır sakladığını söyleyen Songül Alıcı, “Oğlumun katilleri cezalarını almadan bana rahat yok. Para bulamadığım yerde gerekirse kanımı, böbreğimi ve diğer organlarımı satacağım. Bu olayın peşini bırakmayacağım” diye konuştu.

POLİS OĞLUMU KORUYAMADI

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Songül Alıcı, “Aykut, daha önce de yine aynı grup ile kavga sonrası kaçarak polis merkezine sığınmıştı. Saldırgan grup, polis merkezi etrafında toplanıp yine tehdit etmişti. Aykut’u polis koruyamadı. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Oğlum öldürülmeden önce polise sığındı. Ancak polisler oğluma sahip çıkmadı. Katiller onun peşini bırakmadı, sonunda sokak ortasında öldürdüler. O gün görev başında olan polislerden şikayetçiyim” dedi.

Aykut Alıcı cinayetinden yaklaşık 3 ay sonra öldürülen arkadaşı Savaş Karkız’ın ailesi de protesto yürüyüşüne destek verdi. Anne Güllü Karkız, “Benim oğlum Savaş, Aykut’tan üç ay sonra bıçaklanarak öldürüldü. Oğluma saldıranlar 9 kişiymiş. Olay sonrası 7 kişi yakalanmasına rağmen bunlardan 4 tanesi tutuklandı. Çocuklarımızı öldürenler yakalansın, ben de adalet istiyorum” diye sesini duyurmaya çalıştı.

POLİS MERKEZİNE YÜRÜDÜLER

Kalabalık, cinayetin işlendiği sokağa 300 metre mesafede olan İkitelli Zeki Kaya Polis Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti. Aşık Veysel Caddesi üzerinde yürüyen grup ara sokaklardan geçerek tekrar polis merkezi önüne geldi. Caddeyi trafiğe kapatan grup, “Devlet katillerin cezasını verecek”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları attı. Polisin müdahale etmediği protesto sonrası grup, polis merkezi önünde oturma eylemi yaptı. Grup, 22 Ağustos’ta, Savaş Karkız cinayetinin duruşmasının yapılacağı adliye önünde toplanma çağrılarının ardından dağıldı. (Sefa Kıdık DHA)