Anasayfa , Dünya , Yaralı Yemen cumhurbaşkanı ülkeyi terk etti

Yaralı Yemen cumhurbaşkanı ülkeyi terk etti

YEMEN | 06 – 06 – 2011 | Cuma günü cumhurbaşkanı sarayına düzenlenen saldırı sonucunda yaralanan cumhurbaşkanı Ali Abdullah Saleh, Yemen’i terk etti. Pazar günü Saleh’in ekibiyle Riyad şehrinde olduğu bilgisi Suudi Arabistan tarafından doğrulandı.

Yemen’in başkenti Sanaa’da yaralanan Saleh, askeri hastanede tedavi ediliyor. Yetkililer küçük yaralanmalardan bahsetse de, Arap medyası cumhurbaşkanının kalbinin yakınına şarapnel parçalarının isabet ettiğini söylüyor. Ayrıca yüzünde ve boynunda yaraların olduğu tahmin ediliyor.

Cuma günü sarayda patlayan bomba hakkında ise farklı açıklamalar yapılıyor. Aynı gün Saleh’in radyoda yaptığı açıklama, saraya isyancı grupların saldırdığı şeklindeydi. Üst düzey bir askeri yetkili ise “kazayla” bir bomba patlaması olduğunu açıkladı.

Yine üst düzey bir parti yetkilisi Reuters’e cumhurbaşkanının en kısa zamanda Yemen’e döneceğini söyledi.

Saleh daha önce, diğer Körfez ülkelerinin aracalığıyla muhalefetle yapılan anlaşmaları red etmişti. Saleh’in yokluğunda Başkan Yardımcısı Abd-Rabbu Mansour Hadi’nin kitlesel gösteriler karşı saldırı çizgisini sürdürmeye cesaret edip edemeyeceği ise tartışılıyor.