Home , Haberler , “Ayakkabı yoluyla örgütten talimat alınıyor”

“Ayakkabı yoluyla örgütten talimat alınıyor”

TÜRKİYE|17.10.2017|Elazığ 2 No`lu Yüksek Güvenlikli Hapishane yönetimi,  tutuklulara dayatılan ayakkabı aramasını  “Ayakkabı yoluyla örgütten talimat alınıyor” gerekçesiyle savundu.

Olağanüstü Hal (OHAL) ile birlikte sık sık hak ihlalleri ile gündeme gelen Elazığ 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Hapishane’sinde, tutuklulara yönelik yeni uygulamalar devreye konuldu. Hapishanede, haftalık görüş sırasında tutukluların ayakkabı bağcıkları alınarak, ayakkabıları aranmaya başlandı. Duruma ilişkin hapishane yönetimi ile görüşen avukatlar, uygulamanın “Ayakkabı yoluyla örgütten talimat alınıyor” gerekçesiyle savunulduğunu kaydetti.
Normal şartlarda ayda bir gerçekleştirilen açık görüş 2 ayda bir gerçekleştirilirken, görüş sırasında U şeklinde düzenlenen masa ile tutuklular ile yakınları arasına mesafe bırakılarak, yan yana gelmeleri engelleniyor.
Öte yandan yaka kartı dayatmasına karşı çıkan ve kabul etmeyen tutukluların mektup ve kargoları verilmiyor. Hak ihlalleri ve cezaevi yönetiminin uygulamalarına tepki gösteren tutuklular, haftalık telefon görüşmesi ve görüş haklarını kullanmama kararı aldı. (Görülmüştür)