Anasayfa , ATİGF , Wörgl Derneğimize Yapılan Faşist Saldıryı Kınıyoruz!

Wörgl Derneğimize Yapılan Faşist Saldıryı Kınıyoruz!

DownloadTIROL | 04 – 02 – 2013 | Hiç Bir  Saldırı Mücadelemizi Engeleyemez!

02 Şubat 2013 günü saat gece 01:00 sularında Avusturya’nın Wörgl şehrinde ATİGF bünyesinde faaliyet yürüten Yıldız Kültür ve Spor Derneği’ne yönelik bir kundaklama gereçekleştirildi. Saldırganlar önce duvarlara  sloganlar yazmış  ve sonrasında binayı ateşe vermişlerdir.. Derneğin olduğu binada, derneğe komşu olan ve sahibi gene göçmen olan işletmenin duvarlarına da aynı ırkçı sloganlar  yazılmış, işletme ataşe verilmiştir. Sonrasından derneğe girerek burada hedef şaşırtmak amaçlı gamalı haçlar çizdikten sonra yan tarafta yaşanan şiddetli patlama sonrasında kaçmışlardır. Yaşanan patlamada sokakta iki kişinin yaralandığı resmi makamlar tarafından belirtilmiş ancak detaylı bilgiler kamuoyuna sunulmamıştır. Yaralı kişilerin tedavilerinin sürdügü belirtilmiştir.

23 yıllık mücadele geçmişine sahip dernegimiz faaliyet yürüttügü alanda Türkiyeli göçmenleri bir arada tutan, çeşitli politik, siyasal ve kültürel faaliyetlerle genç-yaşlı, kadın-erkek göçmenlerin vazgeçilmez mevzisidir.  YILDIZ Kültür ve Spor Dernegine yapılan bu igrenç saldırı elbetteki tesadüfü degildir.

Bu saldırıları, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” gibi ırkçı sloganlarla gerçekleştiren faşistler şunu bilmelidirki,  demokratik devrimci güçlere bu saldırılarla geri adım attırılacağı hayali beyhudedir.  Saldırılar anti emperyalist anti faşist mücadelemizi engelleyemez. Bizler ırkçılığa, faşizme ve her türden baskı ve zulme karşı mücadelemizi yükselterek sürdürecegiz.

Wörgl’de yaşanan saldırı öylesine kendini bilmezlerin gerçekleştirdigi bir saldırıya benzememektedir. Bilinçli ve planlı bir hareket tarzı izlendigi kesindir. 2011 yılında’da dernegimize böylesi bir saldırı gerçekleştirilmiş ve duvarlara üç hilal ve ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez sloganları’’ yazılmıştı. Dernegimizin göçmen kitleler içerisinde bir çekim merkezi olması, yılardır çizgisinden ve mücadele geleneginden taviz vermeyerek çalışmalarını sürdürüyor olması ırkçı ve faşist zihniyeti ürkütmüşe benziyor.

Bu tip saldırılara cevabımız anti faşist anti emperyalist mücadeleyi güçlendirerek mevzilerimizi daha ileri taşıma ve kitlelerle bağımızı geliştirmek olacaktır. Bu menfur saldırı, içimizdeki mücadele ateşini körüklemiş, harlamış, daha da yakıcı kılmıştır. Saldırının duyulmasıyla beraber gerek dernek üyelerimiz gerekse demokrat kurum temsilcileri ve kitleler kurumumuza akın etmişlerdir.

Bu olayın soruşturması ve mahkemesinin bire bir takipçisi olacağımız açıktır, daha da açık izah edilmesi gereken şey ise Avrupa’nın bir çok alanında özelde göçmenler genelde ise tüm insanlık adına verdiğimiz demokrasi mücadelesini daha ısrarlı ve istikrarlı şekilde vermeye devam edeceğimizdir. Bu saldırılara karşı daha fazla mücadele edecegimizi bir kez daha ilan ediyoruz.

Kahrosun Faşizm ve Irkçılık

Faşist saldırı ve katliamlara son

Yaşasın mücadelemiz.