Anasayfa , Avrupa , Voralberg`de Yeni Kadın tanıtım toplantısı

Voralberg`de Yeni Kadın tanıtım toplantısı

yeni kadinVORALBERG | 07 – 11 – 2013 | Göğün yarısı olarak tanımlanan kadınlar sınıf mücadelesindede eşlerden yana mücadele eden değil devrimden, ulusal ve sosyal kurtuluş mücadeledesinden yana mücadele edendir. Bu mücadele birçok alan ve yeri kapsar. Bunların en önemli yerlerinden bir tanesi Avrupa’daki göçmen kadınların örgütlenmesidir.

Göçmen kadını göçmen kadın olarak örgütlemek değil ırkçılık ve cinsel ayrımcılığa karşı mücadele etmek için göçmen kadınları örgütlemek oldukça önemlidir. Bu amaçla 02.11.13 tarihinde Avusturya Vorarlberg bölgesinde Yeni Kadın tanıtım toplantısı yapıldı. İlk olarak Yeni Kadın’ın ne amaçladığı ve hangi hedefler doğrultusunda mücadele ettiği açıklandı.

Sonra kadınların gündelik hayatta yaşadığı sorunlar ve sıkıntılar konusunda bir sohbet açıldı. Birçok yerde olduğu gibi kadınlar siyasallaşma konusunda adımlar atmada çekingen ama isteklidir tespiti yapıldı ve aynı zamanda bu tür toplantılara veya ilerdeki süreçlerde eğitimlere erkeklerin de dahil edilmesi bazı kadınlar tarafından talep edildi.

Bir komite kurmak için daha erken olduğu ancak yaklaşık bir yıl içinde bunu hedef olarak belirlemek gerektiği herkes tarafından kabul edildi ve önümüzdeki süreçte-ayda bir- toplantılar ve eğitimler düzenlemek konusunda caba sarf edileceği düşüncesinde ortaklaşıldı. Bunun dışında Türkiye’deki Gezi Parkı direnişi sırasında kadın aktivistlere yönelik cinsel taciz,tecavüz ve bunun üzerine yürütülen kampanya hakkında bilgi verildi.