Anasayfa , Avrupa , Viyana`dan Nuriye ve Semih`le dayanışma eylemi

Viyana`dan Nuriye ve Semih`le dayanışma eylemi

AVUSTURYA|14.10.2017|“Nuriye ve Semih`le dayanışmaya devam ediyoruz, unutmadık, unutturmayacağız” çağrısıyla, 13 Ekim 2017 Cuma günü, 11.00 ile 12.00 saati arası Avrupa Birliği temsilciliği önünde bir miting gerçekleştirildi.

Yıllardır Emperyalist – Kapitalist devletlerin güçlendirip, perde arkasında beslediği AKP Hükümeti`nin Nuriye ve Semih’i adım adım katletme çabaları protesto edildi.

Eylem de ilk olarak Nuriye ve Semih`in durumlarının ciddiyetinden kaynaklı duyarlılık çağrısı yapılarak Avrupa Birliği temsilciliğine verilmek üzere hazırlanan dosya iletildi. Dosyayı alan temsilci Brüksel’e ileteceklerinin sözünü verdi.

Yine aynı gün 13.00 ile 16.00 saatleri arası Viyana Üniversitesi önünde stand açılarak üniversite öğrenci ve profesörlere bilgilendirilmeler yapıldı.

Viyana Yeni Kadın, ADHK (Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu) Anadolu Federasyonu, Komintern, Göçmen Avusturya Platformu ve Ulusalarası Tecritle Mücadele Platformunun katılım sağladığı Üniversite önündeki stant çalışmasında rektörlük sekreterliği ile görüşme yapılarak, hazırlanan dosya verildi.