Anasayfa , Avrupa , VİYANA’DA KADIN KATLİAMINA TEPKİ SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ, İTAAT ETMİYORUZ

VİYANA’DA KADIN KATLİAMINA TEPKİ SUSMUYORUZ, KORKMUYORUZ, İTAAT ETMİYORUZ

Haber Merkezi | 09.10.2020 | 6 Ekim Salı günü, Viyana Avurpa Kadın Dayanışması bileşenleri ve farklı kadın örgüterinden 100’ün üzerinde kadın, Avusturya’da yükselen kadın katliamlarını bir kez daha protesto etmek için sokaktaydılar.

5 Ekim Pazartesi günü akşam saatlerinde, 10. Viyana – Favoriten semtinde, 50 li yaşlardaki bir kadın, 62 yaşındaki eşi tarafından bıçaklanarak katledildi. Eşler arasındaki yüksek sesli tartışmayı komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis, öldürülen kadının cesedi ile karşılaştı. 62 yaşındaki adam, olay yerinde tutuklanırken, polis cinayet soruşturması başlattı.

Katliamın duyulması üzerine, Viyana’daki antifaşişt kadın örgütünün yaptığı çağrı ile AKD bileşenleri ve yerli, göçmen kadın örgütleri, 6 Ekim Salı günü saat 18.30’da Karlsplatz’da buluştular. Kadın katliamlarına ve kadına yönelik şiddete karşı bir basın açıklaması ve yürüyüş gerçekleştirdiler.

Yapılan basın açıklamasında; “Dünya genelinde, özellikle son yıllarda biz kadın örgütlerinin gündeminden hiç düşmeyen femizid (kadın katliamı), pandemi sürecinde tüm dünyada artarken, başta Viyana olmak üzere, Avusturya’da da ciddi derecede hissedilir bir şekilde artmış bulunuyor. Avusturya genelinde çoğunluğu Viyana’da olmak üzere, Ocak ayından bugüne, dün 19. kızkardeşimiz yine en yakınındaki erkek tarafindan katledildi. Kadınları şiddet uygulayarak, katlederek, terbiye etmeye, hizaya getirmeye, susturmaya, sindırmeye çalışıyorlar. Ancak nafile!.. Tüm saldırılara, katliamlara rağmen korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz… Her katledilen kızkardeşimiz öfkemizi daha da büyütüyor.” denilerek, katledilen 19 kadının isimleri okundu. Diğer kadın kurumlarının da yaptıkları konuşmalardan sonra Museumquartier’e doğru yürüyüşe geçildi ve İnsan Hakları Meydanı’na gelindiğinde atılan sloganlar ve alkIşlarla eylem son buldu. Viyana – Avrupa Kadın Dayanışması