Home , Avrupa , Nükleer Santrallere ve İşgale Hayır !

Nükleer Santrallere ve İşgale Hayır !

DUISBURG | 22 – 03 – 2011 | Libya işgaline ve savaslara hayır! İnsanlığı ve doğayı tehlikeye atan nükleer enerjiye hayır! Çeşitli gruplardan oluşan 200 kişi bugün akşam saatlerinde Duisburg şehir merkezinde genis çaplı bir miting ve ardından da bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Nükleer santrallere Hayir !

Mitingte yapılan konuşmalarda Nükleer santrallerin insan yaşamını göz göre göre tehlikeye atarken tüm dünyanın buna kayıtsız kalmasını, çocuklarımızın ve hatta torunlarımızın bu zehirli dünyaya gözlerini açacaklarını ve nükleer enerjinin toprağa, suya karışması sonucu bütün yiyecek, içeceklere karışacağını hem insanlara, hem hayvanlara hem de bitkilere seneler boyu kapanmaz yaralar acacağına değinildi. Çernobil örneğini unutmamak gerektiğinin altı çizildi.

Ardından Libya savaşı ile ilgili açıklamalar yapıldı

Yapılan konuşmalarda ‘emperyalistlerin çıkarları doğrultusunda Libya`da bulunan Petrol kaynaklarına ulaşabilmek için sadece 2009 yılında Kadaffi  diktatörlüğüne 200 Milyon Euro bağış yapılmıştır. Bu bağış sözde yapılacak olan yardımlar içindi. Orta doğuda süren ayaklanmalara bir yenisi daha eklenirken Libyayı Mısır ve Tunustan ayıran yan, halkın Kaddafi diktatörlüğüne ve batıdaki güçlere karşı hem politik hem de askeri ayaklanmalarının gerekmesidir, böylece halkın savaşının meşruluğu kanıtlanacaktır. Dünyada savaşlar olurken buna kayıtsız kalınmamalıdır. Alman Devleti Politikacıları da buna karşı çıkmalıdır. Savaşlar ölüm ve göz yaşıdır!’ vurgusu yapıldı.

ATİF, MLPD, DIE LINKE ( Sol Parti ), Initiative ev. , Friedensforum Duisburg, Zusammen Kämpfen Duisburg gibi birçok örgüt ve yapı bu konulara değinirken, kitlenin canlılığı ve konuların güncellığinden dolayı dışardan gelen ilginin büyük olduğu gözlerden kaçmadı. Yaklaşık iki buçuk saat süren yürüyüş sloganlarla sona erdi.