Home , Avrupa , Viyana VTİD Lokalinda Genel Seçim gündemli „Bir Konu Bir Konuk“ etkinliği

Viyana VTİD Lokalinda Genel Seçim gündemli „Bir Konu Bir Konuk“ etkinliği

Avusturya’da ülkenin gündemi ve siyasal çalışmalar, 29 Eylül Pazar günü yapılacak erken genel seçimlere kilitlenmiş durumdadır. Ancak; 2017’den beri işbaşında olan muhafazakâr sağcı ÖVP ile Irkçı/faşist FPÖ hükümeti işçi ve emekçilere, Sığınmacı ve İlticacılara karşı tam bir görüş birliği içerisinde yoluna devam ederken, ‘’zamanlaması ve kamuoyuna yansıma şekli bir hayli düşündürücü olan’’ FKÖ’nün başkanı HC Strache’nin İbiza skandal görüntüleri ile sonlandırıldı. Hangi gizli servisin? Neden ve niçin böyle bir operasyona giriştiğini? Ayrıca uzun zaman önce kaydedilen bu görüntülerin neden? tamda AB Parlamento seçimleri sırasında kamuoyuna yansıtıldığının sonuçlarını büyük bir ihtimalle 29 Eylül seçimlerden sonra daha da net görüleceği ve anlaşılacağını düşünüyoruz.

Ülkedeki politik atmosfer, günümüzde Avrupa’nın birçok ülkesinde de gözle görülür sağcı ve ırkçı bir havanın oluştuğunu da söyleyebiliriz. En çok öne çıkan konuların başında ‘’Avusturyalıların’’ güvenlik sorunu, yabancı düşmanlığı ve gelişen işsizlik üzerinden politikalar yer almaktadır. Yapılan bu politikalara rağmen, birçok partinin (SPÖ, ÖVP, Yeşiller ve KPÖ Plus) burada yaşayan göçmenlerinde oylarını alabilmesi için göçmen kökenli adaylarda listelere alınmış durumdadır. 

Bundan kaynaklı olarak bizlerde. VTİD- Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği olarak, 20 Eylül Cuma günün VTİD dernek Lokalinde Bir konu, bir konuk etkinliği adı altında 2013-2017 yıllarında Yeşiller partisinde bir dönem milletvekilliği yapmış olan, Siyasal bilimci, Hukukçu, Öğretim üyesi ve yeniden Yeşiller milletvekili adayı olan Sn. Berivan Aslan ile bir etkinlik düzenledik.
Etkinliğimiz; VTİD temsilcisinin selamlama ve gündeme ilişkin kısa bir değerlendirmeden sonra, söz Berivan Aslan’a verildi. Berivan Aslan’ın kapsamlı bir sunumundan sonra, kitleden gelen sorulara verilen cevaplardan sonra etkinliğimiz sonlandırıldı. 

VTİD- Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği