Home , Avrupa , Viyana ve Innsbruck’ta Halk Savaşçıları Anıldı

Viyana ve Innsbruck’ta Halk Savaşçıları Anıldı

VİYANA/INNSBRUCK |28.08.2017| Rojava‘da ölümsüzleşen TKP/ML üyesi TİKKO Rojava Komutanı Nubar Ozanyan için Viyana ve Innsbruck’ta anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Pazar saat 15’de başlayan ve Avusturya Partizan tarafından düzenlenen anmada devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için saygı duruşu ile başladı. Nubar Ozanyan(Orhan Bakırciyan) için hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldıktan sonra, TKP/ML Ortadoğu Parti Komitesi,TMLGB MK’nin Ozanyan ile ilgili bildirilerinin okunduğu anmada, HBDH, MLKP, MKP, PYD ve KOMintern kurumları adına temsilciler açıklamalarda bulundu.

Anmada Ozanyan’ın ölümsüzleştikten sonra hakkında yoldaşları ve O’nu tanıyan dostlarının yazdığı anılar okundu. Nubar Ozanyan’ı savaş alanından tanıyan bir yoldaşı Ozanyan‘ın mücadelesi ve yaşam anılarını hakkında paylaşımda bulundu. Ozanyan’ın severek dinlediği Ermenice, Kürtçe, Türkçe ve Zazaca ezgiler söylendikten sonra anma etkinliği bitirildi.

Innsbruck’ta Komünizm Savaşçıları Anıldı

Dersim’de ölümsüzleşen MKP/HKO savaşçıları ve Rojova’da ölümsüzleşen TİKKO komutanlarından Nubar Ozanyan Avusturya’nın İnnsbruck kentinde yapılan ortak bir anma ile anıldılar. İnnsbruck’da gerçekleştirilen anmayı Avusturya Partizan ve Halkın Günlüğü birlikte düzenledi. Anma etkinliği devrim ve komünizm savaşçıları anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından yaşamını yitiren devrim ve komünizm savaşçıları için hazırlanan sinevizyon gösterildi. Anma etkinliğinde Halkın Günlüğü ve Partizan adına konuşmalar gerçekleştirildi.

Ulm Partizan Anma Yapacak
Rojava’da şehit düşen TKP/ML üyesi ve TİKKO Komutanı Nubar Ozanyan ve Dersim’de şehit düşen MKP Sekreterya üyesi Yılmaz Kes, Bölge Karargah üyeleri Sevda Serinyel, Kadir Özgül ile HKO Gerillaları Uğur Yalçın ve Fırat Kasun için Ulm Partizan tarafından anma düzenlenecek
Tohum Kültür Merkezi’nde yapılacak anma 3 Eylül 2017 tarihinde saat 13.00’de başlayacak.
Ulm Partizan taraftarları tüm devrimci-demokratik kesimleri anmaya, Halk Savaşçıları’nı sahiplenmeye çağırdı.