Home , Haberler , “Cübbelerinizin insanların canından ve özgürlüğünden yapıldığını bilin”

“Cübbelerinizin insanların canından ve özgürlüğünden yapıldığını bilin”

Türkiye|27.07.2017|2011 yılında Ergenekon davasında bir yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Ahmet Şık, 28 Aralık 2016 tarihinde tekrar gözaltına alınmıştı. Muhalif Gazeteci Ahmet Şık, 28 Aralık 2016 tarihinde Twitter hesabından “Bir tweet’le ilgili olarak savcılığa götürülecekmişim” diye duyurmuştu gözaltına alındığını.

Bir çok haberi nedeniyle hakkında mahkemeler açılan Ahmet Şık son olarak 26 Temmuz 2017 tarihinde tutuklu olduğu, Cumhuriyet gazetesi davasının 3. gününde ilk „savunmasını“ verdi.

Ahmet Şık savunmasında, „Ben burada savunma yapmıyorum, ifade vermiyorum, aksine itham ediyorum“ diyerek „savunmasına“ başladı. „Cumhuriyet’te aradığınız çete, siyasi parti kılığında ülkeyi yönetiyor“ sözleri ile konuşmasına devam etti. Sık, savcının sorgunuzda “İddianamedeki suçlamalara değinmediniz” demesi üzerine, „İddianamenin üzerinde pek durmadım. Bence siz de pek kaale almayın“ diye cevap verdi.

Kimdir Ahmet Şık?

Hrant Dink suikastı sonrasında Nokta dergisinde yayımlanan “Asker İç Güvenlikten Elini Çekmeli” başlıklı röportaj ve “Hayata Dönüş” operasyonlarının yıldönümünde Bayrampaşa Cezaevi’nin kadın koğuşunda sağ kurtulan Münevver Koz ile yapılan “Bayrampaşa’da O gün” başlıklı söyleşisi nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinden yargılanan muhalif bir gazeteci. 2 Mayıs 2014’te Uluslararası medya çalışanlarının oluşturduğu UNESCO Guillermo Cano Dünya Basın Özgürlüğü Ödülü’ne layık görülmüştü.