Anasayfa , Haberler , Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği’nde Zapatistalar ile “Chiapas’dan Kürdistan’a” Adlı Film Gösterildi

Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği’nde Zapatistalar ile “Chiapas’dan Kürdistan’a” Adlı Film Gösterildi

VİYANA|08.10.2021| Yaklaşık bir aydır Viyana’da bulunan Zapatistalar ile dün VTİD’de (Viyana Türkiyeli İşçiler Derneği)”Chiapas’dan Kürdistan’a” adlı film gösterimi gerçekleştirildi.

Etkinlik saat 19’da, Zapatista Marşı ile başladı. KOMintern Sekreteri Gerhard Mak yaptığı açılış konuşmasında, Zapatista grubunun Avusturya’daki çalışmaları üzerine bir bilgilendirme yaptı.

VTİD adına yapılan konuşmada, Zapatistaları lokallerinde ağırlamanın memnuniyetinden ve birbirlerinden karşılıklı çok şey öğrendiklerinin altı çizildi. Daha sonra Şeyh Said isyanından Dersim katliamına, 68 Kuşağı ve Türkiye ve Türkiye Kürdistan’ında gelişen sınıf ve toplumsal hareketlerden bahsedildi. Ayrıca yapılan konuşmalarda Kürdistan’daki mücadele ve özellikle de Rojava’daki kadın mücadelesine dikkat çekildi.

Konuşmaların Almanca ve İspanyolca yapıldığı etkinlikte daha sonra,  Zapatista Kadın Delegasyonu söz aldı. Delegasyon adına yapılan konuşmada, 1994’de başlattıkları ve oniki gün süren şiddetli çatışmaları, daha sonra silahlı mücadele ve demokratik alan süreçine değinildi.

Konuşmacılardan sonra VTİD’in ön çalışmasını yaptığı “Chiapas’dan Kürdistan’a” adlı Film gösterimini gerçekleştirildi ve film sonrası yapılan söyleşilerle etkinlik sonlandırıldı.