Home , Haberler , Viyana seslendi ‚‘‘HEPİMİZ ATİK`LİYİZ, BURADAYIZ BİZİ YILDIRAMAZSINIZ‘‘!

Viyana seslendi ‚‘‘HEPİMİZ ATİK`LİYİZ, BURADAYIZ BİZİ YILDIRAMAZSINIZ‘‘!

DSC_0225VİYANA |26 – 04 – 2015 | Viyana yükselen Haykırış ‘’HEPİMİZ ATİK`LİYİZ, BİZİ MÜCADELEMİZDE SİNDİREMEZSİNİZ, HEPİMİZ HER YERDEYİZ’’

Konfederasyonumuz ATiK`e yönelik  anti demokratik, yıldırma-sindirme amaclı, hukuk-dışı saldırılar Atik ve dost devrimci kurumlar tarafından sahiplenilmiş her gün güçlenerek kararlı bir tutum alınmıştır. Üye ve dostlarımızın kurumumuzu sahiplenerek bu süreçi boşa çıkaracağını şimdiden ön görmekteyiz.

15 Nisan`dan bu yana , başta ATİK`e baglı kurumlara yönelik  Saldırılarla devrimci-demokratik kitlelerde ve kurumlarda sinme ve korku yaratma beklentisi icerisindeki emperyalist burjuvazi ve faşist Türk rejimi, tam tersi bir kararlılık, öfke ve sahiplenme ile karşılaşmıştır. Devrimci-demokratik kurumlar arasında devrimci dayanışmayi olgunlaştırmış ve geliştirmiştir.

Federasyon ATİGF’in çağrısıyla bir araya gelen yaklaşık 500 e yakın kitlesel bir katılımla Saat 13.00 de Viyanan’ın en kalabalık şehir merkezinde toplanan ATİK taraftarları ve dost kurumlar  bayrak ve flamalarını açarak yürüyüşe geçtiler.

HDP nin seçim Mitingi olmasından kaynaklı Demokrat ve Devrimci kurumlarından bazıları, eyleme katılıp desteklerini sunamadılar.

Miting alanında ATİK adına yapılan konuşmada, „Tutuklanan arkadaşlarımızın, hukuk-dışı ve gerçeklerle ilgisi olmayan, uyduruk gerekçelerle yıldırmaya çalısıldıgını ve yoldaşlarımız nezdinde tüm devrimci-demokratik kesimlere gözdagı verilmeye çalışıldıgı ve buna karşı yılmadan, asla boyun eğmeden karşı  çıkacagımızı, devrimci cüretimizle ve kararlılıgıyla meydan okudugumuzu, yoldaşlarımızın yalnız olmadıgını, her türlü karşı-devrimci, gerici saldırıları geçmişte olduğu gibi yine püskürtülecektir dendi.

 

Yürüyüş güzergahı  şehirin kalabalık sokaklarından Almanya Başkonsolosluğun olduğu sokakta Mitingle devam ettirildi.  Konsolosluk önünde yapılan yapılan konuşmalarda Alman devleti kınandı. Tutuklanan Atik`lilerin Almanyada terörist gösterilme gayretleinin asılsız ve manipulasyon olduğu, tutukanan üyelerimizin çalıştıkarı oturdukları yerlerin belli olduğu hiçbir yönetici ve üyemizin kamuoyunda terörist gösterilmesini kabul etmeyeceğimizi ve bunu için mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtildi.  Almanyanın 129 a/b paragraflarının keyfi ekilde politik mücadele içinde yer alan insanları yargıladığı ve bu maddelerin kaldırılması  gerektiği vurgulandı. Politik mücadelenim terörize ve kriminaleştirilmesi yönündeki 129 a/b maddelerinin anti demokratik olduğu vurgulandı. Politk tutsakların derhal serbest bırakılması gerektiği belirtildi.  Komintern adına yapılan konuşmada da aynı noktalar öne çıkarılarak hiçbir Atik’linin bu maddelerde yargılanamayacağını ve 30 yılı aşkındır Atik’in sürdürdüğü Demokrasi mücadelesi, terörize ve kriminalize edilemez denerek, Atik`li  tutsakların derhal serbest bırakıması talep edildi.

Konsolosluğun önündeki miting sonrası yürüyüş güzergahı HDP mitin alanına doğru yöneldi. Miting alanına girişten yapılan konusmalarda Alman devletinin anti demokratik ve faşizan tutumu kınandı. Alana girerken kitle hep ağızdan „yaşasın Devrimci dayanışma, içerde dışarda hücreleri parçala, politik tutsaklar onurmuzdur, poltik tutsaklar serbest bırakılmalıdır“ sloganlarıyla girildi. Miting alanında bulunan kitle alkışlarla ve sloganlarla karşılık verdi.

Daha sonrasında miting alanında Atik adına yapılan konuşmada süreç ve tutuklanan yoldaşlarımızın durumu  hakkında bilgilendirme yapıldı. Önümüzdeki süreçte bu mücadeleyi birlikte örmemiz gerektiği belirtildi.

Demokrat ve Devrimci dost kurumlardan DİDF ve ADHF bileşenleri yürüyüşe katılarak desteklerini sundular. Eylem HDP mitinginden sonra bitirildi.