Anasayfa , Avrupa , Saray Güven‘in katledilmesi Innsbruck’ta protesto edildi

Saray Güven‘in katledilmesi Innsbruck’ta protesto edildi

Avusturya|07.09.2017|Saray Güven‘in katledilmesi,  Innsbruck’ta Yeni Kadın, AMARA Kadın Komisyonu ve diğer kadın örgütleri tarafından protesto edildi.
‘Kadının Örgütlü Gücüne Güven ve Katliamlara, Tecavüzlere, Şiddete Karşı Örgütlen; Bir Kişi Daha Eksiltmeyeceğiz’ şiarıyla yapılan miting saat 17.30 da Annasaule’de başladı.
Yapılan konuşmalarda; ‘Kadın katliamları egemen sistemin bir sonucudur’ dendi. 20 Ağustos’ta kaçırılan Saray erkek egemen sistem tarafından katledildi. Devlet şiddetinin kitleler üzerinde yaratmış olduğu travmalar sonucu, cinsiyetçi sahip olma duygusuyla, ‘ya benimsin ya kara toprağınsın’ anlayışı katliamlara zemin sunmakta vurgusu yapıldı. Saray’ın katili “hasta, psikolojik tedavi görüyor,topluma kazandırıyoruz ” bahanesiyle dolaşmasını tolere eden Alman devleti ve egemenlerdir. Ve günlerce sesiz sedasız hiç birşey olmamış gibi davranan güvenlik güçleridir dendi.
Saray ve Saray gibi katledilen kadınların katledilmemesi, şiddette maruz kalmamaları için, erkek egemen sistemin karşısında tüm varlığımızla duralım, mücadele edelim vurgusu yapıldı.
Yaşamları ellerinden alınan, tüm kadınların hesabını devletten ve yarattığı katillerden soracağız. Katliamlara ve şiddete tüm gücümüzle karşı koyacağız ve kabul etmeyeceğiz, barışık olmayacağız vurgusu yapılarak,eylem sonlandırıldı.