Home , Avrupa , Avusturya Yeni Demokratik Kadın miting ve merkezi kamp düzenledi

Avusturya Yeni Demokratik Kadın miting ve merkezi kamp düzenledi

innsbruckkayiplarhaftasiAVUSTURYA | 08 – 06 – 2009 | Avusturya Yeni Demokratik Kadın’a bağlı İnnsbruck komitesi Gözaltında Kayıplar haftası vesilesiyle bir sokak eylemi örgütledi. Sokakta yerlilere ve göçmenlere Kayıplar haftasının anlamını ve sahiplenilmesinin önemi dövizlerle anlatıldı.

Kitlenin, kayıpların resimlerinin bulunduğu dövizlere karşı ilgisinin ise çok yoğun olduğu bildirildi.

Miting’den sonra Kayıp Annelerini Selamlıyoruz şiarıyla Avusturya Yeni Demokratik Kadın’ın düzenlediği merkezi kamp gerçekleştirildi. Kamp, Yeni Kadın üyeleriyle yakın çevreyi bir araya getirerek sosyal bir paylaşım yaratma ve sorunları tartışma hedefiyle ele alındı.

avusturyamerkezikampKampta eğitim konuları olarak krizin göçmen emekçi kadınlar üzerindeki etkisi ve kadınlarda yarattığı psikolojik sorunlar işlendi. İlk konu Yeni Demokratik Kadın komitesi üyesi tarafından sunuldu. Sunumda kadınların kapitalist sistemde varolan sorunları, özellikle de sistemin kriz yaşadığı süreçlerde bu sorunların daha da derinleştiği belirtildi. Kadına yönelik uygulanan şiddet, tecavüz, ikinci sınıf insan muamelesi gibi sorunların yanısıra krizin dünden daha fazla sömürü ve yoksulluk getireceğinin altı çizildi.

Krizin de tetiklediği ve arttırdığı psikolojik sorunları ise bir psikolog doktor sundu. Varolan ve derinleşen krizde psikolojik sorunların da hızlı biçimde geliştiği ve arttığını anlatan psikologun sunum çok ilgi topladı.

Programa uygun gerçekleştirilen kamp ise Yeni Demokratik Kadın tarafından olumlu değerlendirildi.