Anasayfa , Haberler , 'Verilen Mücadele İle Abdullah Akçay Katillerin Elinden Alındı!'

'Verilen Mücadele İle Abdullah Akçay Katillerin Elinden Alındı!'

TÜRKİYE | 18 – 07 – 2010 | 4 Yıldır hapishanede bulunan lösemi hastası Abdullah Akçay’ın cezasının ertelenmesi kararı çıktı. Adli Tıp kurumu 2009’dan itibaren hastanede olmasına rağmen Akçay’a ‘tedavisine içerde devam edilebilir’ kararı vermişti.

İşçi Köylü gazetesi konuya ilişkin bir açıklama yayımladı:

Hakkında 108 yıl hapis cezası istenen ve 4 yıldır hapishanede bulunan adli tutsak Abdullah Akçay bu süre içerisinde Lösemi hastalığına yakalanmıştı. İlk olarak 24 Ağustos 2009’de hastaneye yatan Akçay, ancak Şubat ayında Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmiş, gerekli rapor ise ancak 21 Mayıs’ta “tedavisine cezaevinde devam edilmesinde bir sakınca yoktur” şeklinde çıkmıştı.

Bu süreç içerisinde durumu gittikçe ciddileşen ve tedavilere yanıt vermeyen Akçay için her hafta Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde eylem yapan İHD üyeleri ve Akçay’ın ailesinin çabaları sonucunda Adli Tıp Kurumu’na tekrar başvurarak bir rapor daha hazırlanması istendi. ATK’nın yeni hazırladığı rapor Akçay’ın ‘cezasının ertelenmesi’ yönünde çıktı. Rapor doğrultusunda bürokratik engellere takılmadığı sürece Akçay, önümüzdeki günlerde özgürlüğüne kavuşacak.

Güler Zere’de de benzer bir tavır sergileyen ATK, Zere ancak dışarıda ölecek seviyeye geldiğinde, tahliye edilmesi yönünde karar vermiş ve Zere 7 ay sonra güneşe uğurlanmıştı. Umarız Akçay için geç kalınmamıştır ve Akçay dostlarının ve ailesinin yardımı ile yaşama sıkıca sarılır.