Home , Dünya , Venezuela’dan ABD’ye sert yanıt: Irkçı emperyalistlerin küstah planı!

Venezuela’dan ABD’ye sert yanıt: Irkçı emperyalistlerin küstah planı!

Nicolás Maduro

Venezuela hükümeti, ABD tarafından Caracas’ı tehdit eden bildiriye sert bir yanıt verdi ve dünya kamuoyunu göreve çağırdı.

Venezuela, ABD Başkanı Donald Trump tarafından yapılan ve Maduro yönetimini açıkça tehdit eden bildiriye sert bir yanıt verdi.

Bildiriyi „sapkın“ olarak nitelendiren Venezuela Dışişleri Bakanlığı, „düşük seviyesi, yetersiz niteliği ve zorba ülkenin niyetinin düşünsel kavramını anlamayı zorlaştıran, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir belgeden söz edilmektedir“ dedi.

ABD’nin diğer ulusları aşağılamaya ve karşılığında itaat görmeye alışkın olduğunu kaydeden Bakanlık, ABD hükümetinin, Venezuela’daki şiddet yanlısı muhalefetin „utanmadan arkasında“ olduğunu deklare ettiğine dikkat çekti.

Venezuela muhalefetinin içinde bulunduğu ahlaki çöküntüye de işaret eden Venezuela Dışişleri Bakanlığı, bunun Donald Trump’ı bir Latin Amerika ülkesine açık bir saldırganlığa sürüklediğini söyledi.

Venezuela muhalefetinin „zaten zayıf olan demokrasi maskesinin düştüğünü“ savunan Bakanlık, son dört aydır meydana gelen şiddet olaylarının arkasında ABD’nin olduğunun ortaya çıktığını vurguladı.

Venezuela, Latin Amerika-Karayipler halklarıyla tüm „özgür dünya“ halklarını, egemenliği, halkların kendi kaderini tayin etme hakkını, bağımsızlığı ve uluslararası hakların temel prensiplerini savunmaya çağırdı.

Bakanlık, Ulusal Kurucu Meclis seçimlerinin de yapılacağını ve nihayetinde Kurucu Meclis’in kazanacağını duyurdu.

„Bugün özgür Venezuela Halkı, yabancı düşmanı, ırkçı emperyalistler tarafından planlanan küstah tehdide birlik içinde cevabını verecektir“ diyen bildiri, Simon Bolivar’ın „Amerika Birleşik Devletleri, özgürlük kisvesi altında Amerika’mızda sefaleti yaymaya kendini adamış görünüyor“ sözleriyle sona erdi.

ABD Başkanı Donald Trump, dün yayımladığı bir bildiride, 30 Temmuz’daki Kurucu Meclis seçimlerinin gerçekleşmesi halinde Venezuela’ya karşı ekonomik yaptırım uygulama tehdidinde bulunmuştu.