Home , Avrupa , AVUSTURYA | “Krizinizin Bedelini Ödemiyoruz”

AVUSTURYA | “Krizinizin Bedelini Ödemiyoruz”

INNSBRUCK|07.03.2021|7 Mart 2021; Innsbruck:- Şubat ayının son günlerinde, İşçi Partisi (PdA), Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Innsbruck, Wiltener Platz’l’de bir miting gerçekleştirme kararı aldı. Komünist Gençlik Tirol (KJÖ Tirol) ve Innsbruck Komünist Öğrenci Derneği (KSV) ile birlikte, “Krizinizin bedelini ödemiyoruz!” şiarıyla miting hazırlıklarına ve kitle çalışmasına start verdiler. Mitinge Avrupa Türkiyeki İşçiler Konfederasyonu (ATİK) ve Yeni Kadın da katıldı.

Mitingde Komünist Gençlik adına konuşan Franz Müller, “Komünistler için Dünya Kadınlar Günü, sıradan bir gün ve boş bir ritüel değil, bir mücadele günüdür. Ancak işçi sınıfının katılımı olmadan, tek bir kurtuluş hareketinin hatta bir devrimci hareketin olması mümkün değildir. Dolayısıyla kadın mücadelesinin de merkezinde işçi sınıfının kadınları olmaksızın kadın mücadelesinin nihai hedefi yakalaması mümkün değildir. Tarihler boyudur gericiliğin en karanlık zamanlarında, temel toplumsal yükü kadınlar taşımıştır. Ama mücadeleler ancak işçi sınıfının kadınlarının katılımıyla başarıya ulaşmıştır.“ dedi.

Ardından ATİK ve Yeni Kadın adına konuşan arkadaş ise, yaptığı konuşmada; özellikle Avusturya’da artan sömürüye maruz kalan göçmen kadınların durumuna dikkat çekti. “Avusturya’daki yerli kadınlar, erkek meslektaşlarından yaklaşık beşte bir, göçmen kadınlar ise üçte bir daha az kazanıyorlar. Bütün dünyada olduğu gibi Avusturya’da da kadın emeği yok sayılmakta, veya değersiz ucuz, yedek işgücü olarak görülmektedir. Oysa kadın emeği toplumsal yaşamın her alanında hayati öneme sahiptir. Kadın emeğinin olmadığı bir dünya kaosa sürüklenir. Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddet, LGBTİ+ bireylere yönelik nefret suçları karşısında, hükümet ve yargı gereken duyarlılığı göstemeyip, cinsiyet ayrımcı politikalarla şiddeti beslemektedir.” dedi.

Miting geniş bildiri ve el ilanı dağıtımı ve kitlelerle yapılan sohbetler sonrası sona erdi.