Anasayfa , Avrupa , Umuda Haykırış’tan Kamuoyuna Açıklama!

Umuda Haykırış’tan Kamuoyuna Açıklama!

Umuda Haykiris LogoAVRUPA | 30 – 01 – 2015 | Uzun yıllardır konfederasyonumuz ATİK bünyesinde çalışmalarını sürdüren ve devrimci kültür sanat alanında önemli tecrübelere sahip olan Grup Haykırış, aldığı kararla grup ismini Umuda Haykırış olarak değiştirmiştir.

Konuyla ilgili, Umuda Haykırış’ın kamuoyuna yaptığı açıklamayı yayınlıyoruz:

Kamuoyuna Duyurumuzdur!

Yaşadığımız dünya, sömürü ve baskı sistemi üzeri kurulmuştur. Bu sistem içerisinde alternatif olabilmenin, insanlığın kurtuluşunu ve özgür geleceği  haykırmanın zor ancak onurlu bir görev olduğunu düşünüyoruz. Emperyalist-kapitalist sistemin bizlere dayattığı yoz ve çürümüş kültür ve sanat anlayışına karşı halkların ilerici kültürünü benimseyerek devrimci sanatı icra etmeye çalışmaktayız. Nerede yaşadığımızın hiçbir önemi olmadan sınıf bilincini taşıyarak, ezilenlerden yana sanatı icra etmek; dağlarda, meydanlarda, fabrikalarda ve üniversitelerde emperyalizme, faşizme ve her türden gericiliğe karşı verilen mücadelenin sesi olmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda, Grup Haykırış olarak  müzikal çalışmalarımıza 15 yıldır kesintisiz bir şekilde devam etmekteyiz. Sanatın değiştirici ve dönüştürücü gücüne olan inancımızı, hayatın her alanına yayma misyonunu üstlendik. Bu iddia ve kararlılık içerisinde bugüne kadar kendimizi geliştirmeye ve geniş kitlelere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.

Gelinen aşamada tecrübelerimizi ve birikimimizi ileri taşıma amaçlı, önümüze koyduğumuz hedeflerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Bu hedeflerimize ulaşma yolunda bazı zorunlu kararlar almış bulunmaktayız. Grubumuz ve devrimci sanat için önemli bir adım olan albüm çalışmamızı da başlattığımız bu günlerde, telif hakkı ve bürokratik engellerden dolayı grup ismimizi değiştirmek zorunda kalmış bulunmaktayız. Bugüne kadar halkların acılarını, sevdasını ve umutlarını ezgilerimizde, marşlarımızda ve türkülerimizde HAYKIRMAYA çalıştık. Bu farkımızı belirgin kılmak, telif hakkı ve bürokratik engellerden ayrışarak kendimizi daha net ve doğru ifade edebilmek için grup ismimizde değişikliğe giderek, bundan önce de olduğu gibi yılgınlığın, karamsarlığın ve umutsuzluğun değil UMUDUN SESİNİ HAYKIRMAYA devam edeceğiz. Bu bağlamda bundan sonraki müzikal çalışmalarımızı Umuda Haykırış olarak sürdüreceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.

UMUDA HAYKIRIŞ