Home , Avrupa , Mannheim ve Ulm`de Kobane ile Dayanışma Mitingi

Mannheim ve Ulm`de Kobane ile Dayanışma Mitingi

Foto-5-366x275AHM-26-09-2014- Mannheim Demokratik güçbirliği  bugün öğlen saatlerinde acil eylem çağrısında bulunarak Çarşı Merkezinde biraraya gelerek İŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırısını ve faşist AKP hükümetini protesto etmek için Kobani`yle dayanışma çadırı açtı . Akşamın geç saatlerine kadar süren eylem’de  insan zinciri oluşturularak gençlerin Kobani katliamı ile ilgili sergilediği skeç büyük ilgi gördü.

Eylem’de Mannheim Demokratik Güç Birliği bileşenleri açıklama yaparak, Kobani saldırısına karşı kendine İnsanım diyen herkesi bu katliama dur demeye ve saldırıları protesto ederek sokağa çıkmaya,  Serhıldan yaratmaya cağırdı.

Eyleme MLKP, Partizan, anti faşist Kurumlar ve die Linke’de bayraklarıyla katılarak destek verdi. Eylem, Demokratik Güçbirliğin yarın itibariyle 1 hafta boyunca süreçek olan Çadır ve Oturma eylemine tüm duyarlı kesimin güçlü katılıma çağrısı ile son buldu. Nihat Konak icin imza toplandı.

Ohne Titel

 

 

 

 

 

 

Ulm Demokratik Güç Birliği Platformu, Kobanê direnişini sahiplenmek için eylem yaptı. Katliamcı IŞİD çetelerinin Kobanê halkına yönelik saldırılarını ve Türk devletinin desteğini protesto etmek için bir araya gelen kitle, “Kürdistan’da katliam var. Türkiye finanse ediyor. IŞİD katlediyor” yazılı pankart açtı.

Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi (ABDEM) ve Naw-Dem adına yapılan konuşmalarda, Rojava devrimine ve Kobanê direnişine sahip çıkılması gerektiği vurgulandı. Türk devletinin katliamcı IŞİD çetesini silahlar ve tanklarla desteklediğini belirten konuşmacı, tüm duyarlı insanları Kobanê için seferber olmaya çağırdı.

Eylem, “Kobanê halkı yalnız değildir” ve “Yaşasın Rojava devrimi” sloganları ile sona erdi.

Kobene-ulm-2-366x275