Home , Avrupa , Umuda Haykırış’tan Helin Bölek İçin Açıklama ve Video

Umuda Haykırış’tan Helin Bölek İçin Açıklama ve Video

H.Merkezi |05.04.2020| Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, maruz kaldıkları konser yasaklarının kaldırılması, kırmızı bültenle aranan üyelerinin listelerden çıkartılması ve çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezi’ne yönelik baskınların son bulması gibi taleplerle ölüm orucuna başlamışlardı. Sarıyer’deki “Direniş Evi’nde sürdürülen eyleminin 288’inci günün de (3 Nisan Cuma günü) Helin Bölek şehit düştü. Grup Umuda Haykırış Şehit düşen Helin Bölek anısına Bir Görüş Kabininde eserini seslendirdikleri bir açıklama video yayınladı. Yayınlanan açıklama bu şekilde;

„Helin bu bahar yüreğimize düşen ilk cemre. Müjdesi direniş, müjdesi inanç, bilinç.

Baskıya, yasaklara, zulme kayıtsız kalamayan yüreğiyle, 288 gün açlığa ve amansız ağrılara boyun eğmeyen bir bedeni; inançla, iradeyle besledi. Sancıyan Helin’in bedeni değil insanlığın vicdanı oldu. Ayşe İdil Erkmen’den, Nergiz Gülmez’e ardından Helin’e uzanan ölüm orucu direniş tarihine tanığız ki katilin yenilen olduğu tek savaştır bu.

Ezilenlerin müziğini icra eden Grup Yorum tüm baskılara, engellemelere rağmen sanatı bir savaş mevzisi haline getirip 35 yıldır bir an geri adım atmamıştır. Faşizmin sanattan korkması boşuna değildir. Sanat toplumun yansıması, yaşam diyalektiğinin en önemli öğesidir.

Grup Yorum’un direnişini büyütmek için türkülerimizi, ezgilerimizi, marşlarımızı ve halaylarımızı onlar için söylemeye devam edeceğiz.

Grup Yorum’un talepleri taleplerimizdir ve daha fazla canımızı yitirmeden talepler derhal kabul edilmelidir. Bu anlamda Helin Bölek’i saygıyla anıyor ve onun anısına hazırladığımız videoyu sizlerle paylaşıyoruz.

Umuda Haykırış“