Anasayfa , Avrupa , Umuda Haykırış’tan Direniş Horonu (Video)

Umuda Haykırış’tan Direniş Horonu (Video)

H.MERKEZİ|04.07.2018| Günümüzde devrimci sanatın temsilcilerinden olan Umuda Haykırış müzik grubu, Yunanistan’da tutuklu bulunan Turgut Kaya için bir Video yayınladı. ”Direniş Horonu” adlı eseri sosyal medya üzerinden paylaşan Umuda Haykırış şu açıklamayı yaptı:

”Şubat  2018  tarihinde  Türkiye’den  Yunanistan’a  giriş yaptıktan sonra tutuklanan TURGUT KAYA Interpol araması gerekçesiyle Türkiye’ye iade edilmek istenmektedir. İade kararını protesto etmek, politik kimliğini savunmak ve serbest bırakılmak için 31 Mayıs 2018 tarihinde açlık grevine başlayan TURGUT  KAYA’nın, bozulan sağlık durumu gün geçtikçe ağırlaşarak hayati tehlike yaşamasına neden olmuştur

Açlık grevinin 35. gününde TURGUT KAYA ve onunla birlikte tutuklanan HIDIR GÖNEK’in özgürlüğüne kavuşması için haftalardır bir çok ülkede eylemler devam etmektedir. Eylemlere destek sunmak ve TURGUT KAYA’ nın talepleri kabul olana kadar eylemi, özgürlük türküleri söyleyerek desteklemeye devam edeceğiz.

‘Direniş Horonu’nu’ TURGUT  KAYA ve HIDIR GÖNEK şahsında tüm devrimci tutsaklara armağan ediyor, direnişlerini bir kez daha selamlamak istiyoruz.

TURGUT KAYA’NIN ÖLÜMÜNE SEYİRCİ KALMAYALIM!

TURGUT KAYA VE HIDIR GÖNEK DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR!

#FREETURGUTKAYA
#Turgutkayayaözgürlük
#Hıdırgönekeözgürlük

UMUDA HAYKIRIŞ

https://www.youtube.com/watch?v=HfPG25LAHmw