Anasayfa , Avrupa , İTİF: ‘Şengal Halkı Yalnız Değildir!’

İTİF: ‘Şengal Halkı Yalnız Değildir!’

isidkinama_baselBASEL | 11 – 08 – 2014 | IŞİD çetelerinin Şengal’de katliamlara başlamasıyla birlikte Avrupa’da protestolar durdurak bilmiyor. Bu protestolara Basel’de yapılan eylemlerde eklendi. Konuya dair İTİF bir açıklama yayımladı.

‘ŞENGAL  HALKI YALNIZ DEGİLDİR.

06.08.2014 Tarihinde Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezinin Çağrısıyla  kurum ve kuruluşların katılımıyla  İsviçre Basel’de IŞİDin Şengal’i işgali protsto yürüyüşü gerçekleştirildi. büyük bir kitlenin katılımıyla Dreirose parktan sloganlar ve kınama protestolarıyla başladı.  Halktan bazı kişilerin  olan katliama karşı gözyaşlarını tutamayanlar duygusal anlar yaşandı. Yürüyüşe  kitlenin çoşkun bir şekilde katılımı ve sloganlarla yürüyüş boyunca katılmaları dikkat çekiciydi.  Partizan  ve ATİK kitlesi olarak bizlerde katılım sağland. 

isidkinama_basel1Kaserna alanına varıldığında Sengallı bir gencin konuşması  kitlenim duygusal anlar yaşamasına ve gözyaşlarına boğdu. Ardından PYD’den  yapılan konuşmada süreç anlatılırken Sengalı bırakmayacaklarını  İŞİD’i Sengalden çıkaracaklarını söyleyerek sözlerini bitirdi. Basel Kürt Dernegi adına yapılan konuşmadan sonra  Cumartesi Yürihte yapılacak yürüyüş anons edilerek sonlandırıldı.

İTİF (İşviçre Türkiyeli İşçiler Federasyonu)