Anasayfa , Avrupa , Uluslararası İşçilerin Birliği ve Dayanışmasının Bayrağı 1 Mayıs'ta Türkiye'de Dalgalanacaktır

Uluslararası İşçilerin Birliği ve Dayanışmasının Bayrağı 1 Mayıs'ta Türkiye'de Dalgalanacaktır

yalnizdegilafisALMANYA | 29 – 04 – 2009 | Türkiye’de 1 Mayıs’ın tatil günü ilan edilmesi ve 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması için Almanya’da NGG (Gıda İşçileri Sendikası) Dordmund şubesinin başlattığı kampanya, dünya çapında sendikalar tarafından kabul edilerek, bir kampanyaya dönüştürüldü. Almanya’daki tüm sendikaların desteklediği bu kampanya, uluslar arası sendikaların ve çeşitli kurumların gündemine girdi. Bu kampanya uluslar arası arenada; Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Avrupa Parlamentosu (AP), Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC), Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC), Uluslararası Taşıma İşçileri Federasyonu (ITF), Uluslar arası Kimya, Enerji, Maden ve Genel İşçi Sendikaları Federasyonu (ICEM) tarafından, Türkiye’deki çeşitli sendika konfederasyonları ile ortak yürütüldü. Bu kampanyaya 50 millet vekili olmak üzere, 7000 civarında imza toplanarak destek sunuldu.

Kampanyanın ikinci adımı 1 Mayıs kutlamalarına geniş bir delegasyonla katılma

Kampanyanın ikinci etabı ise Türkiye’de, işçi ve emekçilere destek vermek ve 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması çalışmalarını güçlendirmek için geniş bir delegasyonla 1 Mayıs kutlamalarına katılınacaktır. Uluslar arası alanda çeşitli sendikalardan, kitle örgütlerinden temsilcilerle birlikte, çeşitli iş kollarında çalışan içlilerden, işçi temsilcilerinden ve çeşitli partilerden milletvekillerinden oluşan geniş bir delegasyon 30 Nisan 3 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’ye gidecektir.

ATİK temsilcileri de delegasyonda yerlerini alarak, Taksim’de olacaktır

Yürütülen bu kampanyaya ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu) ve ATİF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu) destek sunarak, gidecek delegasyonun içinde yer alacaktır. Türkiye’de ki işçi ve emekçilere Avrupa’daki göçmen Türkiyeli işçilerin desteğini sunmak üzere bu delegasyona katılan ATİK ve ATİF delegasyonu, bu önemli günde Türkiye’ye gitmekten büyük onur duyduğunu ve Türkiye’de 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması için gereken tüm çabayı vereceklerinin açıklamasını yaptılar. Türkiye’de 1 Mayıs’ın ilk kutlanışının 100. yılında ATİK bayrakları Türkiye’de ki işçe ve emekçilerle birlikte dalgalanacaktır.

Yaşasın; Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs!

Yaşasın Uluslararası işçilerin birliği ve dayanışması!