Home , Avrupa , Uluslararası Dayanışma Örneği: Berlin Uluslararası Kültür Festivalinde Buluşalım

Uluslararası Dayanışma Örneği: Berlin Uluslararası Kültür Festivalinde Buluşalım

BERLİN | 10 – 09 – 2010 | Avrupa’nın bir çok ülkesinde 37 devrimci, demokratik, ilerici kitle örgütü ve partiler bir araya gelerek 16 Ekim 2010 tarihinde Uluslararası Kültür Festivali düzenliyor. Enternasyonal dayanışmanın en güzel örneğinin sergileneceği etkinlikte, kültürel etkinliklerin yanı sıra siyasal sunumlarda olacaktır. ATİF ise düzenleyen kurumlar arasında.

Dünyanın her kıtasında işçi ve emekçileri mücadelesi ve onların kültürlerinin yansıyacağı etkinlikte, Grup HAYKIRIŞ’da sahne alarak, devrimci-ilerici marşlar ve halk türkülerini çeşitli dillerde seslendirecektir. Ekinlikte; Almanya’da maden işçilerin direnişi, Venezuella kadınlar konferansının tanıtımı, Türkiye’de işçi ve emekçilerin mücadelesi, Kürt ulusal hareketin mücadelesi, Yunanistan emekçilerinin mücadelesi, Ortadoğuda başta Filistin olmak üzere, İran, Irak ve Afganistan’da verilen mücadele, Filipinler’de verilen devrimci mücadeleye ilişkin çeşitli sunumlar, film gösterimi ve bu üleklerden kültürel etkinlikler sergilenecektir.

Uluslararası Kültür Festivali yıllardan beri çeşitli eylem ve etkinliklerden farklı platformlar içinde bir araya gelen örgüt ve kurumları bir araya getirmektedir. Almanya’da MLPD, ATİF, AGİF, YEK-KOM, BİR-KAR, RAJBARAN (İranlı bir kurum) olarak aktif hazırlıklarının yapıldığı etkinliğe, bir çok kurum, kişi ve kuruluş da destek sunmaktadır.

Eşsiz, ilerici, mücadeleci bir program izlemek örgütleyici kurumlar herkesi 16 Ekim 2010 tarihinde Berlin, Max-Schmeling-Halle’e çağırıyor.

Uluslararası dayanışmanın pratikteki en önemli adımlarından olan bu etkinlik, gelcek süreçte yerli ve göçmenlerin ortak çalışması içinde önemli bir adım olacaktır. Bu adımın daha ileriye taşınması için, tüm devrimci, ilericileri Uluslararası Kültür Festivaline katılmaya çağırıyoruz.