Home , Avrupa , Ulm`de Demokratik Güç Birliği Platformu paneli yapıldı.

Ulm`de Demokratik Güç Birliği Platformu paneli yapıldı.

ulm dgbULM | 19-05-2013 | ATiK, Yek Kom, AABF ve ADHF  den konuşmacıların katıldığı  panel  100 ün  üstünde dinleyicinin katılımıyla yapıldı.
ATiK temsilcisinin Mayıs şehitlerini anmasının ardından göçmenler ve sorunlarına vurgu yaparak bu birlikteliğin önemini vurguladı.Güç birliğinin saldırılara karşı ortak düşünceyi yaygınlaştırma ve bu saldırılara karşı tek başına mücadele etme noktasındaki zorlukların görülmesini ve buna karşı ortak mücadele şarttır diyerek, Kürtlerin ve Alevilerin ortak demokratik istekleri etrafında bu platformda buluşması çok önemlidir.Bu platformun  salonlardan sokaklara doğru güçlü bir yol alması gerektiğini belirtti. Sömürüldüğümüz için inkar ve baskıya uğradığımız için bir aradayız diyerek konuşmasını  bitirdi.
YEK KOM :
Bu platformun bir araya gelmesini gecikmiş bir platform olduğunu ama önemli bir adım olarak belirtikten sonra Türkiyede mücadele eden bedel ödeyen ölen hep sol oldu ama meyveyi hep sağ yedi peki neden ? diyerek hep eleştirdik hep mazlumun dilini kullandık ama hep ezildik diyerek AKP nin alevi açılımını sahtece olduğunu ortaya koydu.son olarak  Diyanetin yüzbin maaşlı imamı var en büyük ordu sahibi bunlar dedi.
AABF
Bu platformda olmanın önemli nedenleri var diyerek Avrupa çapında 140 dernek ve  kırkbine yakın üyesi olarak demokratik mevzide olmanın birlikte hak almanın önemini ortaya koydu.Diğer ulusal ve azınlıkların kendisini özgürce ifade etmesi gerektiğini bu kazanımın Alevilere de kazandıracağını belirti.Kürtler ve Aleviler arasına döşenecek duvara karşıyız.herkes azınlık ve inançlara saygılı yanaşması gerekir diyerek birlikteliği öne çıkardı.
ADHF
Göçmenlikten kaynaklı sorunların varlığı ve ülkeyle olan bağları göz önünde bulundurarak ortak hareket etmenin gerekliliğine vurgu yaptı.CHP ve onun gerek Kürt gerek Alevi politikasını eleştirerek sürecin önemine vurgu yaptı.
Verilen aradan sonra alınan sorular ve verilen cevapların ardından etkinlik son buldu..