Anasayfa , Avrupa , Ulm’daki 1 Mayıs’a “Yeşil Sol” coşkusu hakimdi

Ulm’daki 1 Mayıs’a “Yeşil Sol” coşkusu hakimdi

Sendikalar ve çok sayıda kuruluşun çağrısıyla gerçekleştiren Ulm’daki 1 Mayıs Kutlamalarına bin 500 civarında kişi katıldı.

H.MERKEZİ |02.05.2023| Alman Sendikalar Birliği (DGB) tarafından gerçekleştirilen Dünya işçi sınıfı uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs coşkuyla kutlandı. Sendikaların yanı sıra Ulm şehrinde bulunan örgütlenmelerden ADHF, AGEB, AGİF, ATİF, KON-MED, MLPD, TKP-ML, Partizan, AKM, DİDF, Halk Cephesi, HDP Aktivistleri, Cultura, Tohum Kültür Merkezi, AJK, SOL Parti (TR), MLKP, Umweltgewerkschaft, SDAJ, DKP, Die Linke, SPD, Yeşiller, Rebell ve InterBündnis gibi çok sayıda kurum 1 Mayıs’ı coşkuyla kutladı. Örgütlenmelerin gençlik ve kadın yapılanmaları da ayrıca bayrak ve pankartlarıyla alanla yerini aldı. Yürüyüş ve mitinge, toplamda bin 500’ün üzerinde katılım oldu.

Şehir içinde yapılan uzun yürüyüşten sonra, yine başlangıç noktası olan DGB Sendika Binası önünde, Weinhof meydanında miting gerçekleştirildi. Mitingte, konuşmalar ve müzik programı gerçekleştirildi. Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) bünyesinde faaliyet yürüten AJK’nın Erbani Grubu’nun gösterisi büyük ilgi gördü.

Diğer konuşmacıalrın yanı sıra, göçmen kurumları adına Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) Ulm temsilcisi de bir konuşma yaptı. Barış Çaktı, yaptığı konuşmada güncel sorunlara değildi. Şehirdeki tüm göçmenler adına konuşan ADGB temsilcisi Barış Çaktı işçilerin sorunu, Türkiye ve Almanya politikası gibi bir çok konuya değildi. Çaktı, diğer konuşmacılardan farklı konuşarak, savaşın sorumsusunu tek tarafın olmadığını söylemesi dikkat çekti. Çaktı, tüm Türkiyelileri oylarını kullanması çağrısında bulundu.

Miting alanında kurulan yemek ve enformasyon standları da yoğun ilgi görürken, yağmurun yağmamsı da miting alanının hıncahınç dolmasına ve uzun süre boşalmamasını da beraberinde getirdi.

Yürüyüş boyunca en çok atılan sloganlar şunlardı: “Yaşasın 1 Mayıs!, Bijî Yek Gulan!, Es lebe der 1. Mai!”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” ve “Yaşasın Devrim ve Sosyalizm!”.

Her yıl olduğu gibi, bu yılki yürüyüşe katılanların yüzde 80’ini, miting alanında bulunanların da yüzde 75’ini Türkiyelilerin oluşturması da, Ulm’da ayrı bir soru işareti olmaya devam ediyor.

Seçmem Otobüsleri doluyor

Bir çok bölgeden olduğu gibi, bugün Ulm’dan bir otobüs daha kaldıran Yeşil Sol Parti Seçim Platformu, açtığı enformasyon standı, bayrakları ve pankartlarıyla ilgi odağı oldu. Yürüyüşten sonra, Tohum Kültür Merkezi önünden Stuttgart’a seçmenleri taşıyan otobüs tamamen doldu ve geçtiğimiz günlerde olduğu gibi, araçlar da otobüse eşlik etti.

Önümüzdeki günlerde otobüsler Stuttgart’a seçmen taşımaya devam edecek.