Home , Avrupa , Almanya’nın yeni savunma bakanı Thomas de Maizière

Almanya’nın yeni savunma bakanı Thomas de Maizière

BERLİN | 02 – 03 – 2011 | Doktora tezindeki kopya skandalından kaynaklı istifa eden Savunma Bakanı Guttenberg’in yerine İçişleri Bakanı de Maizière  atandı. Popüler bir isim olan Guttenberg, skandal sonrasında hükümete fazla zarar verdiği için, Almanya Başbakanı Angela Merkel’ın vakit geçirmeden değişikliğe gittiği tahmin ediliyor.

Guttenberg’in istifasının ardından, İçişleri Bakanı de Maizière, yeni Savunma Bakanı olarak atandı. Göçmenleri de yakından ilgilendiren İçişleri Bakanlığı’na ise Hrıstiyan Sosyal Birlik’ten Hans-Peter Friedrich getirilmesi bekleniliyor.

Hükümet kaynakları, İçişleri Bakanı olarak görev yapan Thomas de Maizière’in Savunma Bakanlığı’na getirildiğini, İçişleri Bakanlığı’na da, Hrıstiyan Sosyal Birlik partisinin (CSU) Federal Meclis Grubu başkanı Hans-Peter Friedrich’in getirileceğini açıkladı.

Guttenberg’in istifası

Savunma Bakanlığı yaptığı dönemde Afganistan’a giderek Alman emperyalizminin çıkarlarına yönelik politikaları uygulayan Guttenberg, doktora tezinde yaptığı sahteliğin açığa çıkması üzerine eleştiri oklarına hedef olmuş ve Salı günü hem bakanlık görevinden, hem de tüm siyasi pozisyonlarından istifa etmişti.