Anasayfa , Avrupa , Ulm’da Faşizme Lanet Mitingi!

Ulm’da Faşizme Lanet Mitingi!

ULM | 09.05.2020 | Başta Almanya olmak üzere, bir çok ülkede “8 Mayıs 1945 Hitler Faşizminin yıkılışının 75. yılı” kutlanırken ve faşizmin insanlık dışı uygulamaları lanetlendi. Ulm şehir merkezinde de bir miting gerçekleştirildi.

“8 Mayıs 1945 Hitler Faşizminin Yıkılışı” nedeniyle başta Almanya olmak üzere, bir çok ülkede kutlamalar gerçekleştirildi. Halklara kan kusturan, insanlık tarihinin en barbar dönemlerinden biri olan Hitler Faşizmi lanetlenerek, kurbanları anıldı. 75. yıl nedeniyle anma ve kutlamalar daha bir anlam kazandı bu yıl.

“Faşizm ve savaştan kurtuluşun 75. yılı – Savaşa ve Faşizm bir daha asla” sloganıyla Ulm şehir merkezinde Münsterplatz’da bir miting gerçekleştirildi.

8 Mayıs’ın resmi tatil günü olması için de imza kampanyasının da başlatıldığı belirtilen miting için çağrı yapan Barış Harketi’ne, Die Linke, SDAJ, JUSO, DKP, DGB, DİDF, AKM, ATİF, AGİF, ADHK, AGEB, Halk Cephesi, SYKP gibi çok sayıda yerli ve göçmen kurum, sendika, partilerin Ulm örgütlenmeleri de destek verdi.

Mitingte, korona salgını nedeniyle fiziksel mesafe ve zorunlu kurallar uygulandı.

 

Yapılan konuşmalarda “Neonazilerin ve ırkçıların yürüyüş yaptığı, korku saldığı ve parlamentolarda oturduğu bir dönemde, 8 Mayıs’a onurumuzla sahip çıkma hakkımız var. Görevimiz: Antifaşizm, dayanışma ve barış!” denirken, bundan sonra da faşizme ve ırkçılığa karşı aktif mücadelenin önemi vurgulandı.

Mitingte çok sayıda kurum kendi bayrak, pankart ve dövizleriyle yer aldı. Pankart ve dövizlerde, faşizm bir kez daha lanetlenirken, tüm faşist ve ırkçı parti ve örgütlenmelerin yasaklanması gerektiği çağrısında bulunulan pankartlar da açıldı.

Yine hayatını kaybeden ölüm orucu direnişçisi Grup Yorum üyeleri için pankart açıldı, yarın Ulm Tohum Kültür Merkezi önünde yapılacak olan etkinliğe katılım çağrısı yapıldı.