Home , Avrupa , ATİF Nürnberg 2017’de de etkinliklerine devam ediyor

ATİF Nürnberg 2017’de de etkinliklerine devam ediyor

Nürnberg’de çalışmalarını yürüten Dialog der Kulturen derneği etkinliklerine devam ediyor.
20 Ocak günü derneğin bileşeni olduğu Nürnberg Demokratik Güçbirliği Platformu ve HDK-A Nürnberg tarafından “Hrant Dink Anması” düzenlendi. Etkinliğin düzenlendiği Villa Leon’un bahçesinde bulunan “Ermenice Ağacı”nın önünde yapılan saygı duruşunun ardından katılımcılar duygu ve düşüncelerini belirten konuşmalar yaptı. Araştırmacı yazar Metin Ayçiçek’in bir konuşma yaptığı anma bu sene İstanbul’da gerçekleştirilen anmada Rakel Dink’in konuşmasının görüntülerinin izlenmesiyle devam etti. Mari Harutyunyan’ın güzel ve duygulu sesiyle ermenice türküler söylediği anma Wolfgang Köper’in fotoğraflarından oluşan  “Unutulmayan Ülke Ermenistan”  adlı  sinevizyon sunumuyla sona erdi.
21 Ocak günü mülteci çocuklar için “Film Akşamı ve Yemek” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte gösterilen “Arlo und Spot” animasyon filmi çocuklar tarafından ilgi ile izlendi. Ardından dernek çocuk folklor ekibi tarafından bir gösteri düzenlendi. Sonrasında ise yemek verildi. Etkinliğe 20 civarında çocuk katıldı.
3 Şubat akşamı ise “Şiir Akşamı” vardı. Katılımcıların kendi yazdıkları ya da şairlerin şiirlerini okudukları bu akşam Kutsiye Bozoklar’ın edebiyat üzerine yazdığı bir yazı okundu. Yazının bir bölümünde Kutsiye Bozoklar şöyle diyor: “Öte yandan hayatı değiştirmek amacıyla işi sözcüklerle uğraşmak, yeni sözler kurmak olan devrimciler olarak, düzgün konuşmayı ancak gelişmiş edebiyat ürünlerinden öğrenebiliriz. Düşünmeye, öğrenmeye, öğretmeye ve söyleşmeye, aynı zamanda gelecekle ilgili tasavvurlarımızı, palanlarımızı anlatmaya hazırlıklı olabilmek için, dili zengin ve çok yönlü bir biçimde kullanabilmemiz gerekir. Bu yüzden işimiz dili öğrenmeyi bir sevince dönüştürmektir. Sözcükler tüm eylemlerimizde, hatta sözün bittiğini söylediğimiz anlarda bile içten içe yankılanır. Verdiğimiz sözleri eylem kılar ve yüreğimizin ortasında taşırız. Ve yeri gelir uğrunda ölmeye yatar, yeri geldiğinde o yolda asılırız.” Şiirlere müzikle eşlik edilen etkinlikte Hüseyin Çelebi Edebiyat Etkinliği’nde şiir dalında “Re u Re” şiiriyle birincilik ödülü alan Asya Garzan da “Re U Re” kitabından kürtçe şiirler okuyarak katıldı.
Her ayın ilk Pazar gününde kahvaltı düzenleyen dernekte 5 Şubat Pazar günü kahvaltı sonrası Nürnberg Uyum Meclisi üyesi Kanber Özdemir katılarak uyum meclisinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.