Home , Avrupa , Ulm’da “Demokrasi Şenliği” Düzenlendi

Ulm’da “Demokrasi Şenliği” Düzenlendi

ULM| 08.06.2024| Almanya’nın Ulm kentinde Münsterplatz’ta “Demokrasi Şenliği” adı altında düzenlenen ırkçılık karşıtı etkinliğe 2 binin üzerinde kişi katıldı. Etkinlikte Albert Einstein’ın ikici kuşak yeğeni Karen Carlston ve Nazilere karşı antifaşist direniş grubu Beyaz Gül üyesi Kurt Huber’in torunu Dr. Benedikt Sepp de birer konuşma yaptı.

Ulm’daki ırkçılık ve faşizm karşıtı Çeşitlilik ve Demokrasi için Birlikte (Bündnis Gemeinsam für Vielfalt und Demokratie) adlı kuruluşun sözcülerinden Hans-Uli Mayer’in bir konuşma yaptı. 80 civarında kurumun imzacı olduğu birliğin içerisinde, çok sayıda Türkiyeli kurum ve birey de yer alıyor.

Etkinlikte Belediye Başkanı Martin Ansbacher, Politik Gençlik Grubu’ndan (Ring politischer Jugend) Ella Oswald ve İnsani Yardım Derneği’nden Amer Alabdallah ve HDB Ulm Başkanı Selin Keleş de birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar, AfD gibi ırkçı partilere karşı durulması gerektiğinin altını çizerken, göçmen düşmanlığına geçit verilmemesi çağrısında bulundu.

Seçimlere de dikkat çekmek ve ırkçılığa karşı uyarıda bulunmak için yapılan “Demokrasi Şenliği”nde konuşmaların yanı sıra kültürel performanslarda yer aldı. Etkinlikte Türkiyeli kurumlardan Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi (AKM) ile AGİF’e bağlı İşçi Gençlik Kültür Derneği (AJK) yemek ve bilgilendirme standı açtı.