Home , Avrupa , Ullla Jelpke’den AB-Türkiye Kirli İşbirliğine Tepki

Ullla Jelpke’den AB-Türkiye Kirli İşbirliğine Tepki

Berlin |14.11.2018| Alman Sol Parti Federal Milletvekili Ulla Jelpke, Avrupa Birliği (AB) ve Türk devleti arasında yapılan iş birliğine tepki gösterdi. AB’nin Erdoğan diktatörlüğüne mülteci antlaşmaları çerçevesinde milyarlarca avro para aktardığını dile getiren Jelpke, bu paraların Erdoğan’ın işkence rejimini güçlendirdiğini vurguladı.

AB Sayıştay’ının AB’nin dış partner ülkelere harcadığı paraları yüksek bulmasını değerlendiren Ulla Jelpke, bu rapora göre AB yardımlarının Türk Hükümeti AKP’nin müşterilerine aktarılma ihtimallerinin yüksek olduğunu savundu. “Erdoğan’ın mültecilere olan tek ilgisinin Avrupa’ya bunun üzerinden şantaj yapmasıdır” diyen Sol Parti milletvekili, AB’nin ise Erdoğan’ı kalelerinin korkunç bir kapıcısı olarak kullandığını dile getirdi.

Jelpke devamında, “Suriye-Türkiye sınırında mülteciler Türk askerleri tarafından işkence edilmekte ve hayatlarını kaybetmektedirler. Türkiye’de koruma talep eden Suriyeli arapları, Türk devletinin Kuzey Suriye işgali için yardımcı güç olarak yerleştirilmektedirler. Türk devleti Kürtlere karşı olan savaşı Alman silahları ile yürütüyor ve dolayısıyla mülteci akınının bir numaralı nedeni haline gelmiştir.” belirlemesinde bulundu.

Sol Parti Milletvekili Ulla Jelpke yaptığı açıklamada son olarak, başta Alman devleti olmak üzere AB’nin Türkiye ile olan kirli pazarlıklarına son vermesi çağrısında bulundu ve yozlaşmış rejimi para aktarımı ile ayakta tutma yerine Avrupanın Erdoğan’ı savaş suçlusu olarak yargılaması gerektiğini belirtti.