Home , Dünya , Ukrayna’da saldırı: en az 11 sivil öldürüldü

Ukrayna’da saldırı: en az 11 sivil öldürüldü

ukraynada_otobuse_fuzeli_saldiri_10_olu_1421164109_9552KIEV-14-01-2015- İç savaşa dair henüz çözüm bulunamayan Ukrayna’da yaşanan çatışmalarda siviller ölmeye devam ediyor. Donetsk bölgesinde bir otobüse yönelik roketli saldırıda en az 11 sivil yaşamını yitirdi.

Ukrayna polisinden yapılan açıklamada, Bugas kenti yakınlarındaki bir polis kontrol noktasına bağımsızlık yanlısı Rus gruplarca saldırı düzenlendiği ve atılan bir roketin yanlışlıkla sivilleri taşıyan bir otobüse isabet ettiği duyuruldu. Açıklamada, otobüste bulunan en az 11 sivilin yaşamını yitirdiği, 13’ünün ise yaralandığı belirtildi.

Ukrayna ordu kaynakları da, saldırının Rus gruplarca yapıldığını iddia ettiler. Ordu açıklamasında, saldırının Rus yapımı Grad roketatarlarla yapıldığı savunuldu.

Donetsk Halk Cumhuriyeti adlı bağımsızlık yanlısı grup tarafından yapılan açıklamada ise, sivillere yönelik saldırının kendilerince yapılmadığı kaydedildi.

Donetsk ve Lugansk bölgelerinde ordu ve polis birlikleri ile Rus gruplar arasında geçtiğimiz ilkbaharda başlayan çatışmalarda şimdiye kadar en az 5 bin kişinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. Donbass olarak adlandırılan bölgenin önemli bir kısmı Rus grupların elinde bulunuyor.

Batılı ülkeler tarafından desteklenen Ukrayna hükümeti ile Rus gruplar arasındaki görüşmelerde henüz bir sonuç alınabilmiş değil. Rusya, Almanya ve Fransa dışişleri bakanlarının da katılacağı görüşmelerin önümüzdeki günlerde yeniden başlaması planlanıyor.