Home , Avrupa , UETD Stuttgart’tan “Efrin Cihadı“ İçin Destek Çağrısı

UETD Stuttgart’tan “Efrin Cihadı“ İçin Destek Çağrısı

STUTTGART |25.01.2018| Stuttgart şehir merkezinde dün faşist TC devletinin Efrin’e yönelik saldırıları Stuttgart UETD (Avrupa Türk Demokratlar Birliği) tarafından yapılan miting ile savunuldu.

Yaklaşık 60 gerici ve yobaz bir araya gelerek şehir merkezinde işgalci TC devletinin sınır ötesi hamlelerini savundu. Bildiri dağıtan faşist ve milliyetçiler miting yaptıkları alandan geçen insanların sorularına cevap veremeyince küfür ve hakaretlerle karşılık verdi.

Şehir Merkezinde Uyarıya Rağmen Provokasyonlarla Olay Çıkarıldı

Faşist ve yobazların konuşmalarının ardından ırkçı türkülerle alandan dağılınarak Stuttgart plakalı bir arabadan ırkçı müzikler açılarak bayraklar sallandı. Polis ilk önce aracı durdurup şehir merkezini terketmesini söylemesine rağmen araç alana 5 dakika sonra tekrar geldi. Aynı ırkçı müziklerin açılmasının ardından devrimci ve demokratlar tarafından bu sefer uyarı geldi. Bu uyarıları dikkate almayan yobaz ve faşistlerin tutumları sonucu arbede yaşanırken iki kişi gözaltına alındı. Yaşanan arbedenin hemen ardından Stuttgart TC Konsolosunun da alanda görüldüğü alman ilerici muhabirler tarafından aktarıldı. Devrimci ve demokratlara yönelik küfür yağmuru sürerken insanları teşhir etmek için yüzleri tek tek çekme girişiminde bulunuldu.