Home , Haberler , Politik Tutsaklarla Dayanisma Günü`nde, Bern`de Eylem…!

Politik Tutsaklarla Dayanisma Günü`nde, Bern`de Eylem…!

image1

Politik Tutsaklarla Dayanisma Günü`nde, Bern`de Eylem…!

18 Mart, Dünya Politik Tutsaklarla Dayanisma Günü dolayisiyla, İsvicre/Bern`de de bir eylem gerceklestirildi. ATİK`le Dayanisma Komitesi`nin, Avrupa capinda gerceklestiridigi merkezi eylemler cercevesinde, Isvicre ATİK`le Dayanisma Komitesi`de, Bern`de eylem gerceklestirdi. Bern`de büyükelcilikler ve konsolosluklarin bulundugu bölgede gerceklesen eylem oldukca öfkeli ve coskulu gerceklesti. „Bütü Politik Tutsaklara Özgürlük“ ve „Mehmet Yesilcali`ya Özgürlük“ pankarti ardinda yürüyen kitle, İtalya, Almanya, İspanya, iran, Türkiye, Rusya konsolosluklari önünde eylemlerinini gerceklestirdiler. Almanya konsoloslugu kapisina, ATİK tutsaklari serbest birakilsin, 129 a/b yasasi kaldirilsin pankarti asildi. Burada, İTİF adina konusma yapildi, „ATİK`li tutsaklarin yalniz olmadigi, onlara ve ideallerine sahip cikilacagi, ve politik tutsaklarin serbest birakilmasi talepleri dile getirildi.Diger konsolosluk kapilarina da , politik tutsklara özgürlük pankartlari asildi.

image3

„Tüm Politik Tutsaklara ÖZGÜRLÜK“, „“Politik Tutsaklar Yalniz Degildir“ sloganlarinin güclü bir sekilde atildi.

Eyleme katilan kitle, polis binasinin kapisina, Isvicre`de bulunan politik ilticaci , İran`da idam cezasina carptirilan, İran Komünist Partisi üyesi Mariki`nin ilticasinin red edilerek İran`a iadesini protesto eden ve yine ,uzun yillardir İsvicre`de hapishanede bulunan Marco icin Özgürlük ve iadesi durdurulsun talebinin yazili oldugu pankartlar asildi.

Polisin Türk konsoloslugunun bulundugu sokagi, bariyerlerle kapattigi ve yogun güvenlik önlemi aldigi gözden kacmadi. Eylemciler, Türkiye ve T. Kürdistani hapishanelerinde bulunan 7000 politik tutsagin serbest birakilmasi talebi ve tutsaklarin adi yazan afisler yerlere yapistirildi.

image2

 

 

 

 

 

AHM-İsvicre