Anasayfa , Avrupa , Tutukluluğunun 35. yılında Georges Abdallah için yürüyüş

Tutukluluğunun 35. yılında Georges Abdallah için yürüyüş

H.MERKEZİ|23.10.2019| Georges Abdallah’ın tutukluluğunun 35. yılında tutsak edildiği hapishane önünde 19 ekim tarihinde eylem gerçekleştirildi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı eyleme ATİK de dahil olmak üzere birçok kurum destek sundu.

1984 Yılında tutuklanan ve 1999 yılında tahliye edilmesi gereken Lübnan asıllı FHKC’li devrimci Georges Ibrahim Abdallah, tüm yasal işlemlere rağmen hukuksuz biçimde cezaevinde tutuluyor. Samidoun Filistin’li Tutsaklarla Dayanışma Ağı başta olmak üzere birçok platform ve kurumlar tarafından bu hukuksuzca süren tutukluluğa karşı eylem ve kampanyalar düzenleniyor. Her yıl ekim ayında yer alan merkezi eylem bu yıl da cezaevine doğru yapılan yürüyüş ve cezaevinin önünde yapılan mitingle gerçekleştirildi. Georges Abdallah ile dayanışma için ATİK delegasyonunun da yer aldığı eylemde ’35 yıl tutsaklık, ama tüm yaşamı direniş’ ‘Georges Abdallah, yoldaşların burada’ sloganları atıldı.

Yürüyüş esnasında Abdallah’ın kaldığı hücreye yaklaşıldığında kitle yoğun bir şekilde ses çıkarmaya ve havai fişek atmaya başladı. Hapishanenin önünde sonlanan yürüyüşün ardından kurumlar adına çeşitli konuşmalar yapıldı ve Abdallah’ın cezaevinden yazıp yolladığı mesaj okundu. Abdallah mesajında Kürt halkının Kuzey Suriye’de sürdürdüğü direnişe de değindi; “Filistin’de süren direnişi sahiplendiğimiz kadar dünya çapında gerici güçlere karşı direnenleri de desteklemeliyiz. Özellikle şu an faşist Erdoğana karşı direnen Kürt ve Türkiye’li devrimci yoldaşlarımızın direnişi gibi. Bu direniş Filistin direnişi kadar elzemdir ve güçlüdür.”

ATİK adına dayanışma mesajini sunan delegasyon da konuşmasında ‘Georges Abdallah tüm baskılara ve hukuksuzluğa rağmen politik olan bu dava süresince asla boğun eğmemiş, devrimci çizgisinde ısrarcı ve kararlı olmuştur. Emperyalizm kendine tehlike gördüğü her alanda saldırılarını arttıracaktır, ancak bugün Serekaniye, Rojava’da olduğu gibi bu artan saldırılara karşı onurlu direnişler de daha kararlı biçimde sürecektir. Yaşasın Filistin ve Kürt halklarının direnişi’ ifadelerinde bulundu. Ayrıca kitleyle birlikte ‘Biji Berxwedana Filistin/Rojava’ sloganları da atıldı. Georges Abdallah için kampanyaların süreceği belirtildikten sonra eylem son buldu.