Anasayfa , Avrupa , Turgut Kaya’nın Atina’dan Komotini’ye Sevkiyatına Ve Türkiye’ye İadesine Hayır!

Turgut Kaya’nın Atina’dan Komotini’ye Sevkiyatına Ve Türkiye’ye İadesine Hayır!

ATİNA|04.06.2018| Az önce Turgut Kaya’nın kendisinden aldığımız bir habere göre; 4 Haziran Pazartesi sabahı erken saatlerde tutuklu bulunduğu Atina cezaevinden  daha önce tutuklandığı Komotini (Gümülcine) cezaevine sevk edileceğini öğrenmiş bulunuyoruz.

ATİK UPOTUDAK ve Turgut Kaya’ya Özgürlük Kampanyası yürütücüleri olarak; büyük bir ihtimalle Yunanistan Adalet Bakanlığının talimatıyla gerçekleşecek olan bu sevkiyat kararını ve uygulamasını  kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz.

Turgut Kaya iledünya çapında  dayanışmaların hızla  yükseldiği ve aynı şekilde Yunanistan demokratik kamuoyunun da onun özgürlüğünü daha fazla dillendirdiği şu günlerde; biz bu karar asla iyi niyetli bir tutum olarak yorumlayamayız.

Bu sevkiyat, büyük olaslıkla çeşitli hukusal veya idari prosedürlerle izah edilecek olsa da; politik açıdan sonuçları hiç de hayra alamet bir durum yaratmayacak, tersine meseleyi daha da boyutlandıracaktır.

Dolayısıyla Turgut Kaya’nın bizzat kendisi ve onunla haftalardır dayanışma sürdüren bizler, bu sevkiyatı, ancak olası bir iadenin öz hazırlıkları olarak yorumlayacağız ve dolayısıyla meşru demokratik mücadelemizi ve tepkilerimizi  daha fazla yükselteceğiz.

Politik tutsaklara yönelik sistematik kötü muamele, hak ihlalleri ve işkencenin  süreklileştiği  ve bunun uluslararası hukuk kurumlarınca da çoktandır tescil edildiği bilinen Türkiye zindanlarına Turgut Kaya’nın iade edilmesi ihtimalinin yükselmesi  endişemizi artık daha fazla büyümüştür.

İnsan hakları, mülteci hakları ve politik tutsakların hak ve onurlarına yönelik açıktan saldırı olan bu sevkiyatı ve iadeyi  engellemek için, artık yeri göğü harekete geçirmekten başka çaremiz kalmamıştır.

Turgut Kaya’yanın özgürlüğü hepimizin özgürlüğüdür!

Turgut Kaya’ya yönelik her türden saldırı hepimize yöneliktir!

Devrimci-Komunist Turgut Kaya özgürdür, özgür kalacaktır!

Basta!