Anasayfa , Avrupa , Turgut Kaya hapishane de yoldaşları dışarıda direniyor

Turgut Kaya hapishane de yoldaşları dışarıda direniyor

Günlerdir Türkiyeye iade kararının geri çekilmesi için görüşme talebine cevap vermeyen Yunanistan Adalet Bakanlığının görmez, duymaz, işitmez tavrını protesto etmek için bir eylem gerçekleştirildi.
Adalet bakanlığı kapısının önünde saat 12.00’de biraraya gelen Partizan aktivistleri “Turgut Kaya’ya Özgürlük” sloganları ile eylemi başlattı.

İngilizce konuşmalarda Turgut Kaya’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ve açlık grevi eyleminin 34. gününde olduğu vurguları yapıldı. Artı eylemciler adalet bakanlığı ile bir görüşme gerçekleşmeden eylemlerine devam edeceklerini söyleyerek güçlü sloganlarla sıcak havaya rağmen bekleyişini sürdürdü. Halaylarla, sloganlarla Adalet bakanlığı yetkililerinin bir cevap vermesini beklediği süre içinde tahammülsüz yunan polisinin kısa kısa tacizlerine ortak tavır alarak geri adım attırdı. Zincirleme eylemi ve kapı işgali eyleminin ardından bakanlık görevlileri yarın saat 17.00’ye kadar bir görüşme ayarlayacaklarını iletti. Bunun üzerine Partizan aktivistleri eylemi kendi inisiyatifi ile sonlandırdı.
Eğer ki beklenilen görüşme gerçekleşmezse tekrar adalet bakanlığının önüne gidilerek Turgut Kaya’ya Özgürlük demeye devam edilecek.