Anasayfa , Avrupa , Viyana :”Biji Berxwedane Efrin”

Viyana :”Biji Berxwedane Efrin”

AVUSTURYA|22.01.2018|Uzun süreden bu yana Efrin’i işgal etme çağrısı ve hazırlıkları yapan, Rusya ve ABD’den icazet alan, TC askeri birlikleri 20 Ocak Cumartesi günü işgali resmen başlattı.

İç siyasette biribirilerini yiyip biribirilerine karşı insanı adap ve ar’ı aşan söylemler kullanan partiler, söz konusu Kurd ve Kürdistan olunca hepsi bir ağızdan konuşup kan seviciliği yapmakta. Erdoğana söylediğini bırakmayan kendisini bir de ”sosyal, demokrat” olarak sunan CHP, AKP ve MHP’nin sözcülüğünü yaparak Efrin`e hava saldırısı yapmasını salık verdi.

Efrin’e yapılan işgal dünya kamuoyunda ciddi tepkilere yol açtı. Faşist TC ordusunun bu işgali başlaması beklendiğinden, DKTM (Demokratik Kurd Toplum Merkezi) çağrısı sonrası Viyana`da da bir Protesto yürüyüşü düzenlendi,

Göçmen Kürdistanlı`ların yanı sıra dostları ve çeşitli kurumlarında destek verdiği yürüyüşte ATİK/ATİGF, YDG ve Yeni Kadın`da yerini aldı.

Türkiye`li devrimci örgütlerden Partizan`ında katıldığı yürüyüş Opera’nın önünden Türk başkonsolosluğuna doğru yürüyüşle devam etti. Eylem de atılan sloganlar ve konuşmalarla TC askerinin yapmış olduğı işgal kınandı. Ardından kitle, bir sonraki protesto olan Avusturya Parlementosu önü duyurusu ile eylemi sonlandırdı.