Home , Haberler , Tunceli'nin ismi oy çokluğu ile Dersim oldu

Tunceli'nin ismi oy çokluğu ile Dersim oldu

DERSİM | 13 – 12 – 2010 | Tunceli İl Genel Meclisi, olağan toplantısında kentin adının ‚Dersim‘ olarak değiştirilmesi için verilen önergeyi işleme koyarak kabul etti.  İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Erdoğan, “İl Genel Meclisi’nin il isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili böyle bir karar alma yetkisi yoktur. Ancak biz örnek olsun istedik” dedi.

BDP Dersim Milletvekili Şerafettin Halis’in geçen yıl Tunceli adının ‘Dersim’ olarak değiştirilmesi için Meclise verdiği yasa değişikliği önergesi Mecliste hala beklerken, İl Genel Meclisi ‘Dersim’ ismini oy çokluğu ile kabul etti.

İl Genel Meclisi’nin dün yapılan olağan toplantısında normal gündem maddeleri görüşüldüğü sırada 6’sı BDP’li, 5’i CHP’li, 3’ü Emek Partili 14 meclis üyesinin ortak imzasıyla Tunceli adının ‘Dersim’ olarak değiştirilmesi için verilen önerge gündeme alınması için oylamaya sunuldu. Önergeyi AKP’li 3 üye imzalamadı. Oylama sonucu CHP, BDP ve Emek Partili İl Genel Meclisi üyelerinin kabul oyları ile ‘Dersim’ önergesi gündem maddesi olarak olağan gündeme eklendi.

Daha sonra önerge üzerinde görüşmelere geçildi ve yapılan görüşmeler sonunda siyasi partiler adına yapılan konuşmalardan sonra Tunceli adının ‘Dersim’ olarak değiştirilmesi önergesi oylamaya sunuldu. Oylama sonucu CHP, BDP ve Emek partili üyelerinin 14 ‘evet’ oyuna karşılık AKP’li 3 meclis üyesi çekimser oy kullandı. Buna göre İl Genel Meclisi, oy çokluğu ile Tunceli adını Dersim olarak değiştirme kararı aldı.