Anasayfa , Dünya , Nepal’de Maoistler, topraksız köylüler için genel grev ve genel direniş örgütledi

Nepal’de Maoistler, topraksız köylüler için genel grev ve genel direniş örgütledi

nepalgrevNepal’de 5 milyona yakın topraksız köylünün toprak taleplerine kulak asmayan hükümet ve devletin, Sarlahi’deki Sagarnath Ormanı’nda 455 işgalci köylü ailesini şiddet uygulayarak tahliye etmesini, NKP/Maoist köylülerle dayanışmak için genel greve giderek köylülere yaşatılan durumu protesto etti. 25 Temmuz’da ulusal çapta genel grev ve genel direniş örgütleyen Nepal Komünist Partisi/Maoist (NKP/Maoist), ülke genelinde yaşamı durdurdu.

İsyandan.org’un haberine göre çok az aracın çalışması, okullar, iş yerleri ve fabrikaların kapalı olması nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Genel grev ve genel direnişi kıracak tüm girişimlere de halk milisleri anında müdahale etti. Ülkenin çeşitli yerlerinde direnişi kırmakta ısrar eden araçlar ateşe verildi. İç işleri bakanlığı yakıldı.

Gözaltılar serbest bırakılsın

NKP-Maoist sözcüsü Khadga Bishwakarma “Hükümet 5 milyon köylünün sorunlarını çözmek için hiçbir şey yapmıyor. Köylülerin taleplerine şiddetle cevap verilince, genel grev-genel direnişe başvurmak zorunda kaldık” dedi.

Direniş boyunca polisin müdahalelerine direnişle karşılık veren 130 civarında yoldaşımız gözaltına alındı. Tüm yoldaşlarımızın koşulsuz serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Nepal Komünist Partisi/Maoist, yoldaşları serbest bırakılmazsa yeniden genel grev-genel direniş örgütleyeceğini kamuoyuna açıkladı.