Home , Haberler , TRT önünde de kadına saldırı

TRT önünde de kadına saldırı

trtANKARA |27-09-2013 |TRT’deki kadın düşmanı programın kaldırılması için  TRT Genel Müdürlüğü önüne çadır kuran bir gruba polis müdahale etti ve eylemciler gözaltına aldı.

Ömer Tuğrul İnançer’in TRT’deki programının yayından kaldırılmasını isteyen Öğrenci Kolektifleri üyesi 8 üniversiteli TRT Genel Müdürlüğü önüne gelerek, yetkililerle görüşmek istedi. Ancak görüşme gerçekleşmedi.

Bunun üzerine öğrenciler  Genel Müdürlük önüne çadır kurarak beklemeye başladı.  TRT önüne gelen polis ekipleri, eylemcilere müdahale ederek öğrencileri gözaltına aldı ve Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Ramazan ayında TRT’de sarf ettiği, „Hamile kadınların sokakta gezmesi estetik değil, doğru da değil“  sözleri ile yoğun tepki toplayan Ömer Tuğrul İnançer, 20 Eylül Cuma günü yaıyınlanan “Ömer Tuğrul İnançer ile Gönül Dünyamız” isimli programda kadının ekonomik hürriyetinin „aldatmaca“ olduğunu savunmuştu. İnançer,  „Evlilik kurumunun bugünkü empoze edilen, ‘Ben kendi ayaklarımın üzerinde dururum’, ‘kadının ekonomik hürriyeti’ gibi aldatmacalardan vazgeçilmesi lazımdır“ dedi. „Çalışan kadından bahsediyorum“ diyerek sözlerini sürdüren İnançer, „Ben kocama muhtaç değilim’ diye evvela ailesini dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor. Kocasının emrinde olmayı haysiyetine uygun bulmuyor“ şeklinde kadın düşmanı ifadeleri kullanmıştı.

BDP Kadın Meclisleri, İnançer’in kadınlara yönelik „nefret üreten“ söylemlerinden dolayı TRT’yi kınamıştı. BDP, „Yurttaşlarına yönelik eşitlikçi ve kapsayıcı bir çizgide yayın yapmakla yükümlü bir kamu kuruluşu olan TRT’yi kadın düşmanı programlarından dolayı kınıyoruz. TRT’nin, her programında kadınların erkeklerle eşit olmadığını söyleyen, kadınlara hakaret eden, kadınlara yönelik şiddeti meşrulaştıran ve tüm bunlara dini kılıflar uyduran bu ve buna benzer tüm programları bir an önce yayından kaldırması gerekmektedir. Ömer Tuğrul İnançer’in bundan sonra, TRT’de tek bir program dahi yapması, TRT’nin kadın düşmanı bir tutum sergilediğinin göstergesi olacaktır“ demişti.(ANF)