Anasayfa , Avrupa , Faşist TC ve Destekçileri Protesto Ediliyor

Faşist TC ve Destekçileri Protesto Ediliyor

ffm_demo_hdp2 FRANKFURT |04.11.2016| Faşist TC devletinin önceki gün tutsak aldığı HDP Eş Genelbaşkanları ile Milletvekilleri ile dayanışma ve faşist TC devletini protesto etkinlikleri devam ediyor. Önceki gece Frankfurt Röer meydanına toplanan kitle faşist TC devletini protesto etti. Frankfurt şehir meclisi önünde toplanan insanlar gece saat birde Anagar’a doğru yürüyüşe geçerek sloganları haykırdılar.

yürüyüş boyunca sık sık, ‘Yaşasın enternasyonal dayanışma!, Faşist Erdoğan!, Merkel destekliyor, Erdoğan bombalıyor!, Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük!’ vb. sloganlar atıldı. Anaistasyon’da toplanan kitle ertesi gün buluşmak üzere alandan ayrıldı.

TC Konsolosluğu Protesto Edildi

Frankfurt Demokratik Güçbirliği’nin çağrısıyla öğle saatlerinde Konsolosluk önünde biraraya gelen yüzlerce insan faşist TC devletini ve konsolosluk şahsında protesto etti. Türkiyeli, Kürdistanlı ve Alman devrimci demkrat kesimlerin katıldığı eylemde konuşmalar gerçekleştirildi, sloganlarla faşist TC devletinin HDP Milletvekilleri üzerinde baskıları lanetlendi. Alman hükümeti de protestodan nasibini aldı. Yapılan konuşmalarda ve atılan sloganlarda faşist Erdoğan’a destek veren Merkel-Steinmeier hükümeti kınandı.

ATİF adına Almanca ve Türkçe yapılan konuşmada, faşist edoğan hükümetinin destekçisi olan Merkel ve Steinmeier Hükümetinin siyasi ilişkileri askıya alması talep edildi ve kirli lişkilere son verilmesi çağrısı yinelendi. Konsolosluktan yapılan provakasyonlara karşı tepki gösteren ATİF temsilcisi, korku duvarları arkasında faşizmin temsilciliğine soyunanların birgün bu halkın gazabından kurtulamayacaklarını vurguladı. PKK yasağı ile Kürdistan’da yürütülen mücadeleyi engelleyemediklerini vurgulayan ATİF temsilcisi, devrimcilere karşı yürütülen dava ilede devrimcileri ve komünistleri engelleyemeyeceklerini, mücadelenin devam edeceğini dile getirdi.

Faşistlerin ve Polisin Provakasyonu

Frankfurt Konsolosluğu tarafından yapılan provakasyonlara kitlenin tepki göstermesi üzerine polisin gerginliği arttırıcı prokatif tavırları dikkat çekti. provakasyonlara gelinmemesi gerktiği üzerine yapılan çağrılar sonucu hızını alamayan alman polisi bir basın mensubuna saldırırarak kamera çekimlerine elkoydu kitlenin yoğun protestosu aldında cereyan eden olayda polisin darp etmesi sonucu yere düşen basın mensubunun çekimlerin kısa süreliğine el konuldu.

Konsolosluk önünde ki gerginlikten sonra kitle şehir meydanına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca yoğun bir şekilde sloganlar haykırıldı, kamuoyu bilgilendirildi. Şehir meydanında faşist TC tarafından tutsak alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından gönderilen mesaj okundu ve bu mesaj kitle tarafından alkış ve sloganlarla karşılandı. Yapılan yürüyüş, duyuru ve kısa mesajların ardından son buldu.

Mainz ve Rüsselsheim’da Eylemler

Sabah saatlerinde Demokratik Güçbirliği çağrısıyla Mainz Konsolosluğu önünde toplanan insanlar HDP’ye yapılan saldırıları protesto ettiler. Mainz’de yapılan konuşmalarda TC’nin saldırıları kınanırken mücadele çağrısı yapıldı. Rüsselsheim Berlinerplatz’da akşam saatlerinde toplanan kalabalık sloganlarla faşist TC’nin saldırılarını kınadı, mücadele ve dayanışma çağrıları yaıldı. Burada da kurumlar adına açıklamalar yapıldı ve eylemlilerin süreceği mesajı verildi.

“Sokaklar bizimdir!”

Gelişmeleri AHM’ye değerlendiren ve önümüzdeki süreçlerde yapılacak yürüyüş ve etkinliklere katılım çağrısı yapan ATİF Yönetim Kurulu Başkanı, faşizme karşı tüm devrimci, demokratik ve yurtsever güçlerin ortak hareket etmesinin önemli olduğunu, Almanya’da tüm muhalif güçlerle birlikte hem faşizme karşı omuz omuza sloganını pratikleştirmek hemde Alman-Türk devletlerinin kirli ittifakını teşhir etmek anlamında önemli görevleri omuzlarımıza yüklediğini belirtti. Kamuoyuna çağrı yapan ATİF Başkanı, HDP’ye yapılan saldırıları kendilerine yapılmış olarak kabul ettiklerini, halkın seçimine darbe yapıldığını, siyaseten geriletemedikleri demokratik güçleri kanla, zorla ve tutuklamalarla bastırmaya çalıştıklarını dile getirerek, önümüzdeki süreçte tüm güçleri faşizme karşı mücadele edilmesi gerektiğini dile getirdi ve “Saldırılar, baskılar, katliamlar, tutklamalar onların, sokaklar, direnişler ve onurlu bir yaşam bizimdir” dedi.