Anasayfa , Haberler , Translar Alıkonuluyor!

Translar Alıkonuluyor!

HABER MERKEZİ |17.10.2018| Geçtiğimiz gün (15 Ekim) İskitler’de çalışan trans kadınlar, kolluk kuvvetleri tarafından darp edilerek alıkonuldu. Bazı trans kadınlar polis tarafından Gölbaşı’na, bazıları Polatlı’ya ve bazıları ise Kayaş’ın ıssız bölgelerine bırakıldı.
Geçtiğimiz gün, İskitler’de çalışan bir grup seks işçisi trans kadın kolluk kuvvetleri tarafından ekip aracı ile Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bırakıldı. Diğer trans kadınların bir kısmı ise Polatlı’ya ve Kayaş’a götürüldü. Zorla alıkonulan translar, kolluk kuvvetleri tarafından şiddete ve türlü hakarete maruz kaldılar.

Pembe Hayat’ın bugün yayınladığı açıklamada konuyla alakalı iletişime geçilen bir trans kadının, kolluk kuvvetleri tarafından hiçbir açıklamada bulunmadan zorla araca bindirilip Gölbaşı’na götürüldüğünü, yol boyunca türlü hakarete ve şiddete maruz kaldığını belirtildi. Kayaş’a götürülen bir grup trans kadının ise, ağır şekilde darp edildikten sonra ıssız bir yere bırakıldığı söylendi. Çalışmamaları yönünde tehdit edilen seks işçisi translar, konuyla alakalı hukuki süreci başlatmaya hazırlandıklarını söylediler.

“Bir daha buraya gelirseniz döveriz.”

Yine açıklamada belirtildiğine göre konu ilgili görüşülen bir diğer trans kadının ise, İskitler’de bulunan kolluk kuvvetlerinin orada çalışan kadınları tehdit ettiğini dile getirdiği belirtildi. Araçlarını durdurup camdan içeri bir tüp biber gazı atarak şiddet uygulayan polislerin, “Bir daha buraya gelirseniz döveriz” dediği biliniyor. Trans kadınların aynı zamanda araçlarına da yine kolluk kuvvetleri tarafından zarar veriliyor.

Açıklamada konuyla ilgili Pembe Hayat Derneği’nin çalışmaları devam ettiği belirtildi.