Anasayfa , Haberler , Üniversiteler’de YÖK’e karşı eylemler başladı!

Üniversiteler’de YÖK’e karşı eylemler başladı!

img_3855_0AHM |06-11-2013 | 1980 faşist cuntasının en sevdiği evladı YÖK’ün bugün doğum günü. Eğitim sistemini her gün biraz daha paralı,eşitsiz,sınıfsal bir hale sokan YÖK şimdilerde de üniversiteleri polislerle doldurup devrimci,demokrat,yurtsever öğrencileri baskı altına almaya çalışmaya devam etmektedir.
Bu baskıcı ve katliamcı sisteme dur demek için öğrenciler bugün Üniversiteleri eylem alanına çevirdi/çeviriyor….

Yüksek Öğretim Kurulu’nun (YÖK) 32’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla bugün bir çok kentte protesto eylemleri yapıldı. Polis Ankara ve Antalya’da saldırarak en az 9 kişiyi gözaltına alırken, 5 kişiyi yaraladı. Protesto eylemlerinde darbenin ürünü olan YÖK’ün bugün AKP’nin baskı aracı haline geldiği belirtilerek, kaldırılmasını istedi.

12 Eylül 1980 faşist askeri darbesinin ürünü olan Yüksek Öğretim Kurulu’nu (YÖK) protesto etmek amacıyla bugün bir çok kentte gösteriler yapıldı. Polis eylemcilere saldırarak, çok sayıda kişiyi gözaltına alırken, yaralananlar da oldu.

İzmir: Ege Üniversitesi öğrencileri bugün 6 Kasım YÖK’ü protesto etmek için Manisa Kavşağı’nda sloganlarla yok kesti.

Ege Üniversitesi öğrencileri 6 Kasım YÖK’ün kuruluşunu protesto etmek için YDG’nin içinde bulunduğu, Ege Üniversitesi Forumunun çağrısıyla Üniversite’nin yemekhane bölümünde bir araya gelerek Manisa Kavşağı’na yürüdü. Öğrenciler burada yolu trafiğe kapattı.

Öğrenciler  “Gezi’den Üniversiteye YÖK tarihin çöplüğüne” yazılı pankartın arkasında “Polis üniversiteden defol”,” Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları atarak Manisa Kavşağında bir süre yok kesme eylemine devam ettirdi. Öğrenciler şu anda Gezi şehitlerinin isimlerini sayıp “Yaşıyor” diye haykırarak üniversiteye geri dönüyor.
Antalya: Bugün birçok yerde 6 Kasım YÖK’ün kuruluşu nedeniyle öğrenciler tarafından protesto eylemleri devam ediyor. Akdeniz Üniversitesi’nde YÖK’ü protesto etmek isteyen öğrencilere polis ve özel güvenlik güçleri saldırdı.

Saldırıda 1 öğrenci yaralandı, 3 öğrenci gözaltına alındı.

 

mersin yök2Mersin: Mersin Üniversitesi’nde, bir süredir hazırlığı yapılan 6 Kasım YÖK protestosu eylemi kitlesel olarak yapıldı. İlk olarak “Özgür basın susturulamaz”, “Özgür medya şirketleri yenecek”, “Turuklu gazeteciler onurumuzdur”, “Setlerde ölmek istemiyoruz” sloganlarıyla İletişim Fakültesi pankartı açıldı. Daha sonra Üniversite Bileşenleri; iletişim öğrencileriyle buluşarak sloganlarını haykırarak Cumhuriyet alanına yürüdüler. Burada Eğitim-Sen’in de pankartıyla katılmasının ardından okunan basın açıklamalarına Gezi süreci, isyan ruhu ve devletin ODTÜ bata olmak üzere yürüttüğü bir dizi saldırılar damgasını vurdu. Kürtçe, Arapça ve Türkçe okunan selamlama ve açıklamalardan sonra MKM ve Gençlik Kültür Evi müzik grubunun ezgileriyle halaylar çekilerek eylem sonlandırıldı.mersin yök