Anasayfa , Haberler , TKP/ML TİKKO ve PKK’den Dersim’de ortak eylem!
TKP/ML TİKKO ve PKK'den Dersim'de ortak eylem!
TKP/ML TİKKO ve PKK'den Dersim'de ortak eylem!

TKP/ML TİKKO ve PKK’den Dersim’de ortak eylem!

Dersim’de Çiçekli Jandarma Karakolu’na dün akşam saatlerinde PKK ve TKP/ML’ye bağlı TİKKO güçleri tarafından eylem düzenlendi; eylem sonrası bölgeye giden 2 Kobra helikopterine Kanas keskin nişancı tüfeği ve Biksi makinalı tüfeklerle ateş açıldı.

TKP/ML TİKKO ve PKK'den Dersim'de ortak eylem!

TKP/ML TİKKO ve PKK’den Dersim’de ortak eylem!

DHA’dan Ferit Demir’in haberine göre dün akşam saat 18.00 sıralarında Dersim merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Çicekli Jandarma Karakolu’na PKK ve TKP/ML TİKKO tarafından ortak eylem yapıldı.

Ormanlık alandan karakola 2 roketatar attıktan sonra uzun menzilli silahlarla yaylım ateşine tutan gerillalar ile asker arasında çatışma çıktı. PKK ve TKP/ML TİKKO gerillaları Zergavut ormanları bölgesine geri çekilirken Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan 2 Kobra helikopteri bölgeye sevk edildi.

Akşam saatlerinde ise PKK ve TKP/ML TİKKO gerillalarının geri çekildiği bölgeyi yoğun bombardıman altına alan 2 Kobra helikopterine gerillalar tarafından Kanas keskin nişancı tüfeği ve Biksi makineli tüfekle ateş açıldı.

Dersim ve Hozat yolları PKK ve TKP/ML TİKKO denetiminde!

Bugün öğle saatlerinde ise Dersim ile Hozat İlçe karayolunu kesen PKK ve TKP/ML TİKKO gerillalarının durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yaptıkları öğrenildi.

Öte yandan HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yapılan resmi açıklamada “Son 3 gündür Dersim ile Hozat yolları gerillalarımız ile TKPML/TİKKO gerillalarının denetiminde bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca “Son 1 haftadır Makü’ye bağlı Deştê Bazirganê alanında 6 kişiden oluşan kontra hareketlilik içerisinde olan bir grup, gerillalarımızın askeri kıyafetlerini giyerek Aliyê Kando ve Tırekman köylerinde Hareketimize yönelik antipropaganda yapmaktadır” dedi.

http://www.ozgurgelecek.net/manset-haberler/16230-tkpml-tkko-ve-pkkden-dersimde-ortak-eylem.html