Anasayfa , Avrupa , Şah İsmail Güzel’i Mücadelemizde Yaşatacağız!

Şah İsmail Güzel’i Mücadelemizde Yaşatacağız!

HABER MERKEZİ|25.05.2023| Yakalandığı hastalık sonucu aramızdan ayrılan Şah İsmail Güzel için ATİK tarafından bir açıklama yayınlandı;

Şah İsmail Güzel’i Mücadelemizde Yaşatacağız!

Değerli bir arkadaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yakalandığı hastalık sonucu aramızdan ayrılan Şah İsmail Güzel arkadaşımızın moral veren gülüşü ve genç enerjisinin bizlerde yarattığı etki büyüktü. Bir kaç ay önce hem arkadaşlarını ve yakınlarını görmek hem de doktor kontrollerinin yapmak için gelmişti Hannover ‘e.  Burada olduğu süre zarfında elinden geldiğince tüm etkinlik ve eylemlere katılır ve yüzündeki coşku ve gözlerindeki mutluluk dikkat çekerdi.

O 40’lı yaşlarında tanıştı devrimciler ile ve kendi deyimiyle “ikinci doğumum” derdi bu tanışmaya.  Uzun yıllar hem kendisini hemde tanıdığı herkesi yeniden ve yeniden örgütlemek için uğraştı. ATİK ve ATİF Hannover saflarında birçok görev aldı.  Emekli olduktan sonra Türkiye’ye yerleşti ama orada da yaptığı ilk iş yoldaşlarını bulmak oldu.

10 Ekim Ankara Gar Katliamının canlı tanığıydı. 1 Mayıs ve İbrahim Kaypakkaya’nın katledilişinin yıldönümü olan 18 Mayıs tarihlerinde en önde yerini alırdı.  “Devrimciler neden gerekiyor,  neden güçlü değil?” dediğinde dolardı gözleri.  Bizler O’nu azim ve istikrarı,  sürekli okumaya ve öğrenmeye duyduğu açlıkla hatırlayacağız. Bizler O’nun plorater disiplinini ve bilimsel bakma çabasını örnek alacağız. Mücadele arkadaşlarına ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

O’nu sevgi ve özlemle anarak mücadelemizde yaşatmaya devam edeceğiz.

ATİK (Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu)